Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.02.2012.

12:59

Poraz Aleksandre, Belgija vodi 2:1

Belgijanka Janina Vikmajer pobedom nad Aleksandrom Krunić donela je Belgiji prednost od 2:1 u prvom kolu Svetske grupe FED kupa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Krunićeva je pre početka meča ‘uskočiča’ umesto povređene Jelene Janković, a Vikmajerova je posle izgubljenog servisa na startu vezala 12 uzastopnih gemova za trijumf sa 6:1, 6:0.

aredni meč u belgijskom gradu Šarlroa igraju Bojana Jovanovski i Kirsten Flipkens, dok duel zatvara meč dublova.

Na samom startu vođena je velika borba, Krunićeva je ozbiljno ugrožavala servis mnogo iskusnije Vikmajerove, a posle nekoliko izjednačenja uspela je da dođe do brejka za 1:0. Belgijanka je bila vidno iznervirana time pa je bes iskalila na reketu, ipak, vrlo brzo je uzvratila zbog lošeg servisa Krunićeve, koja je imala dve dvostruke servis greške.

Od tada Vikmajerova je zaigrala agresivnije, sigurnija je bila na svojim servisima, dok je sa Krunićevom bio potpuno drugačiji slučaj. Srpska teniserka se mnogo mučila i pravila mnogo servis grešaka, pa je Belgijanka samo nastavila niz koji je započela u drugom gemu. Krunićeva nije uspela da joj uzvrati i samo jednom je imala gem loptu do kraja servisa, koji je Vikmajerova dobila sa 6:1.

Belgijanka je u istom ritmu nastavila i u drugom setu, nijednog trenutka nije dala priliku Krunićevoj da se vrati u meč, i na kraju je slavila veoma ubedljiv trijumf za vođstvo svog tima od 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu