Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.02.2012.

14:37

"Novak ima bolji ritern od Agasija"

Legendarni američki teniser Džon Mekinro izjavio je da Novak Đoković ima najbolji ritern svih vremena.

Izvor: B92, atptennis.com

Autor:B92, atptennis.com

Default images

"Đoković je toliko podigrao nivo igre, mislim da je njegov ritern sada možda bolji od Agasijevov. Pre se u tom pogledu govorilo jedino o Konorsu i Agasiju. Sada je drugačije, jednostavno je neverovatno šta Novak može da uradi svojim riternom. Đoković je postao maksimalno mentalno čvrst na teniskom terenu, bolje od ovoga ne može“.

Amerikanac je rekao da je Novak sada mnogo elastičniji i dodao je:

„Još pre nekoliko godina primetio sam koliko je fleksibilan i da je mnogo radio na tome. Pomislio sam: ’Ovo će se isplatiti’, ali nisam shvatao koliko velika prednost će to biti za Đokovića. Njegov forhend je jedan od najboljih udaracas na svetu, bekhend mu je postao bolji i u ovom trenutku ne deluje kao da nešto može da pođe po zlu“.

Mekinro smatra da trenutno prolazimo kroz „zlatnu eru“ tenisa.

„Ovo je neverovatno vreme i mislim da treba da uživamo dok traje. Fenomenalno je kakve udarce oni (prva četvorica) mogu da izvedu. Oni su podigli na novi nivo igru sa osnovne linije. Rodžer ima 30 godina, a i dalje igra neverovatno, Mari je protiv Đokovića odigrao svoj najbolji meč otkad ga gledam, a pono je izgubio. Oni ulaze u rat volja u kojem se međusobno napadaju dok jedan od njih bukvalno ne padne“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu