Nova vest
Tenis

Subota, 25.06.2011.

17:43

WB: Rodžer ponovo rutinski

Treći teniser sveta Rodžer Federer pobedio je Davida Nalbandijana sa 6:4, 6:2, 6:4 u trećem kolu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Argentinac, koji je do sada osam puta savladao Federera, daleko je od nivoa igre kada je bio treći na svetu i nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor šestostrukom šampionu.

Rodžer će se za plasman u četvrtfinale boriti sa boljim iz duela Nikolasa Almagra i Mihaila Južnog.

Nalbandijan je izuzetno talentovan teniser, trenutno je 23. na svetu, ali Federer u dosadašnjem toku turnira neverovatno igra i servira, pa Argentincu nije ni pružio priliku da meč učini neizvesnijim.

U prvom setu Nalbandijan je vrato brejk zaostatka, ali radost je kratko trajala jer je Švajcarac ponovo napravio brejk i ubrzo osvojio set. Drugi set bio je gotov veoma brzo, a u tom delu igre Argentinac je imao i manjih problema sa butnim mišićem.

Momak rodom iz Unkvila najbliži da uradi nešto više bio je u trećem setu, kada brejk šansi nije bilo sve do devetog gema. I tada je Nalbnadijan imao 40:15, ali koncentracija mu je popustila, pri izjednačenju je odservirao duplu grešku, a Rodžer je ubrzo bio u situaciji da servira za meč.

Neočekivano, Federer je imao manjih poteškoća u sledećem gemu, ali ipak je realizovao četvrtu meč loptu i upisao još jedan lagan trijumf.

Izveštaj sa mečeva koji su prekinuti u petak i završeni u subotu, pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu