Nova vest
Tenis

Utorak, 14.06.2011.

16:40

Bojana u drugom kolu Istborna

Srpska teniserka Bojana Jovanovski pobedila je Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 7:6(9), 6:4 u prvom kolu WTA turnira u Istbornu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobedom u meču koji je trajao 98 minuta Jovanovski se plasirala u drugo kolo u kojem će igrati protiv Australijanke Samante Stosur, koja je bila bolja od Ruskinje Nađe Petrove.

U drugo kolo turnira u Istbornu već se plasirala Ana Ivanović, koja će u narednoj rundi igrati protiv Amerikanke Venus Vilijams.

Jovanovski je odmah na startu meča napravila brejk, i dugo je držala prednost, ali je u ključnom trenutku Pavljučenkova uspela da uzvrati. Set je potom ušao u taj brejk u kojem je vođena velika borba, a naša teniserka ga je dobila sa 11:9.

Bojana je napravila brejk u četvrtom gemu drugog seta i povela sa 3:1, ali se Ruskinja vratila u meč u devetom gemu kada je Jovanovski kod rezultata 5:3 servirala za pobedu. Ipak Bojana je već u sledećem gemu ponovo odlično odigrala na servis Pavljučenkove i posle jednog sata i 38 minuta igre došla do pobede.

Pavljučenkova je imala 5 as udaraca i čak devet duplih servis grešaka. Bojana je podjedanko dobro osvajala poene i na prvi (32/48 - 67%) i na drugi servis (14/22 - 64%).

Bojana Jovanovski i Samanta Stosur se do sada nisu sastajale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu