Nova vest
Tenis

Utorak, 22.03.2011.

11:15

Đoković pomaže Gračanici

Novak Đoković priložio manastiru Gračanicu 100.000 dolara, koji će biti namenjeni otkupu zemljišne parcele Padalište u neposrednoj blizini manastirskog imanja.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Kako je saopštila Eparhija Raško-prizrenska,manastir je prinuđen da parcelu otkupi po veoma visokoj ceni, jer bi u protivnom imovina bila zauvek otuđena od manastira i crkve, što bi imalo veoma štetne posledice za srpsku zajednicu u Gračanici.

Novčana pomoć za manastir Gračanica uplaćena je preko Humanitarnog fonda „Novak”, koji radi uz podršku biznismena i dobrotvora iz Rusije Genadija Timčenka, istaknuto je u saopštenju.

Pored sportskih uspeha, gde hrabro i dostojanstveno predstavlja svoj narod, Đoković se istakao i dobrotvornom delatnošću i iskrenim pomaganjem stradalnom narodu sa Kosova i Metohije.

Pored njegove redovne pomoći manastirima Hilandar i Sv. Arhangeli kod Prizrena, srpski teniser je preko fondacije „Naša Srbija” pomagao i stipendirao decu sa Kosova i Metohije, donirao ambulantno vozilo bolnici u Kosovskoj Mitrovici, pomogao deci ometenoj u razvoju u Banjoj Luci, a uputio je i pomoć nedavno postradalim u zemljotresu u Kraljevu i poplavama u Loznici, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve