Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.01.2011.

19:22

Ko je sedi čovek u Novakovoj loži?

U prethodne dve sezone Novak Đoković je ispadao u četvrtfinalima Australijan opena zbog prevelike vrućine (Endi Rodik) i pokvarenog stomaka (Žo-Vilfred Conga).

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Sada je delovao fizički besprekorno, što nas dovodi do pitanja koje su mnogi postavili tokom turnira – ko je sedi gospodin u Novakovoj loži?

"Imao sam probleme sa zdravljem koje sam prevazišao. Sada u timu imam i doktora koji brine o alergijama, o tome šta jedem...“

To je doktor Igor Četojević koji je sa Novakom počeo da radi prošlog jula pred Dejvis kup meč protiv Hrvatske. Četojević posebnu pažnju pridaje kineskoj medicini, a bavi se i akupunkturom. Đoković je rekao da je Četojević imao veliku ulogu u poslednjih nekoliko meseci kada je Novak osvojio Dejvis kup i Australijan open.

„On je takođe i odličan psiholog. On je jako dobar doktor“, rekao je Đoković.

Novak je proslavio je pobedu u Melburnu tako što je unajmio srpski bend koji je svirao u muškoj svlačionici. Nakon toga Đoković je pobedu od 3:0 protiv Endija Marija slavio do dva ujutro, a u krevet je legao tek u pet sati nakon ponoći.

"Izubio sam glas. Bend je svirao, a mi smo igrali tradicionalne plesove. Bili smo glasni, skakali smo na stolovima. Videćete snimke koji će vam se sigurno svideti jer su neobični. Nisam o tome želeo da pričam pre finalnog meča. Želeo sam da se skoncentrišem na meč, a kada smo se vratili bilo je fantastično, doveli smo i direktora turnira, sponzore i sve one koji su želeli da se pridruće slavlju.“

Slično slavlje Novak je imao i nakon trijumfa u Dejvis kupu, kada je sa saigračima iz reprezentacije pobedu proslavio kao rok zvezda. Nakon toga Novak je ipak platio cenu.

"Bilo mi je muka četiri ili pet dana. Otišao sam u Monako sa devojkom, ležao sam na krevetu na plaži i to je bilo to.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d