Nova vest
Tenis

Subota, 08.01.2011.

09:54

Mađarica Arn osvojila Oklend

Madjarica Greta Arn osvojila je drugu titulu u karijeri pošto jeu finalu turnira u Oklendu (Novi Zeland) savladala Belgijanku Janinu Vikmajer sa 6-3, 6-3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tridesetjednogodišnja Madjarica u Oklend je doputovala kao totalni autsajder. Bez trenera, bez prtljaga koji se izgubio u putu, i bez ikakve garancije da će se naći u glavnom žrebu turnira pošto je trebalo da igra kvalifikacije.

Odustajanje Jelene Vesnine i Anastasije Sevastove "gurnulo" ju je na glavnu scenu bez imalo truda. Usledila je zatim nedelja snova.
Na putu do druge titule u karijeri morala je da "preskoči" čak četiri nosioca. U prvom kolu, protiv Švedjanke Sofije Arvidson koja je bila 8. "kosturaš", spasila je pet meč lopti.

U četvrtfinalu eliminisala je prvog favorita turnira Ruskinju Mariju Šarapovu u samo dva seta (6-2, 7-5). Posle dva seta bila je bolja i od Nemice Julije Gergeš (7-6, 6-3), kao i protiv Belgijanke Vikmajer koja je u Oklendu branila titulu.

Jedinu titulu do sada madjarska teniserka osvojila je 2007. godine kada je bila najbolja u Eštorilu (Portugalija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu