Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.07.2010.

13:01

DK: Srbija u polufinalu!

Teniska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale Dejvis kupa, pobedivši Hrvatsku u Splitu sa 4:1 u pobedama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odlučujući poen za Srbiju osvojio je Novak Đoković, koji je posle dva sata i 24 minuta igre savladao Marina Čilića sa maksimalnih 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:2.

U poslednjem meču, koji nije imao rezultatski značaj, Janko Tipsarević je pobedio Antonija Veića sa 6:2 i 7:6. Protivnik Srbije u borbi za finale biće Češka, a polufinalni mečevi igraće se od 17. do 19. septembra u Beogradskoj areni.

U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Argentina.

Đoković je odlično otvorio meč pošto je odmah poveo sa 1:0, da bi potom, već na prvom servisu protivnika, došao i do dve brejk lopte. Čilić je fantastičnim volejom uspeo da spase prvu, ali hrvatski teniser već u narednom poenu pravi grešku iz bekenda i šalje loptu u mrežu. Nakon toga Đoković protiv indisponiranog Čilića lako osvaja i naredna dva gema i posle samo 20 minuta igre stiže do ubedljivih 5:0.

U narednom gemu Srbin stiže i do prvih set lopti, na servis svog protivnika, ali Čilić odličnim servisima uspeva da ostane u igri. Iako se očekivalo da Đoković ekspresno završi set, Čilić nije bio spreman da se preda i počinje da igra mnogo angažovanije, što je rezultiralo prvim brejkom, a potom domaći teniser uspeva da se rezultatski približi na 5:3. Međutim, ispostavilo se da Čilić nije imao snage za potpuni preokret pošto Novak u devetom gemu koristi šestu set loptu i stiže do vođstva od 1:0 u setovima.

U nastavku meča Marin Čilić nije uspeo da ponovi igru iz završnice prvog seta, dok je Đoković, bez većih problema, nastavio da igra u istom ritmu.

Novak je na startu napravio brejk, a odmah potom poveo i sa 2:0. Svetski broj dva je imao manjih problema u četvrtom gemu, kada je viđena nešto neizvesnija borba, ali je Novak posle nezgodnih 30:30, ipak, uspeo da osvoji i taj gem. Međutim, ponovila se situacija iz prvog dela igre – Novak je odličnom igrom došao do ubedljive prednosti (5:1), a onda je još jednom svom protivniku dozvolio da sa dva uzastopno osvojena gema priđe na 5:3. Ipak, domaći teniser ponovo nije uspeo da ozbilnije ugrozi Novaka, koji već u narednom gemu koristi porvu od tri set lopte.

Na startu trećeg seta nije bilo brejkova, ali je Đoković ponovo bio mnogo ubedljiviji. Srbin je uspeo da napravi brejk i povede sa 3:1, ali je Čilić već u narednom gemu, posle velike borbe, uspeo da uzvrati istom merom, pošto je iskoristio četvrtu brejk loptu. Međutim, uzbuđenjima tu nije bio kraj, jer Đoković nakon toga osvaja dva uzastopna gema (5:2). Novak se nije tu zaustavio, već je posao završio u prvom sledećem gemu kada je napravio novi brejk i obezbedio istorijski trijumf Srbije.

Tipsarević rutinski sa Veićem

U meču koji nije imao rezultatsku važnost, Tipsarević - 47. na ATP listi, lako je došao do pobede u prvom setu. Zatim je prepustio inicijativu Veiću - 171. igraču sveta, dozvolio mu da povede sa 5:2, a onda preokrenuo rezultat u svoju korist i završio meč sa 7:6.

Hrvatska - Srbija 1:4:

petak:
Novak Đoković - Ivan Ljubičić 7:6 (7:3), 6:4, 6:1
Marić Čilić - Viktor Troicki 6:4, 7:5, 6:2

subota:
Nenad Zimonjić/Janko Tipsarević - Čilić/Dodig 6:3, 6:2, 6:4

nedelja:
Đoković - Čilić 6:3, 6:3, 6:2
Tipsarević - Veić 6:2, 7:6 (7:5).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

246 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu