Nova vest
Tenis

Petak, 30.04.2010.

21:07

Deseti poraz JJ od Žistin Enan

Srpska teniserka Jelena Janković doživela je deseti poraz u karijeri od Belgijanke Žistin Enan i nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Štutgartu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jankovićeva je u deset mečeva protiv Belgijanke izgubila isto toliko puta, sada rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 6:3. Enanova će se u borbi za finale sastati sa Šahar Per iz Izraela, koja je slavila protiv Ruskinje Dinare Safine sa u dva seta, 6:3, 6:2.

Od starta meča obe teniserke su bile sigurne pri svojim servisima, ali je u šestom gemu Jankovićeva došla do brejka i povela sa 4:2. Trenutno sedma teniserka sveta je potom krenula ofanzivno i posle iskorišćene druge set lopte povela je sa 1:0.

U drugom setu je bila malo drugačija situacija pošto je Enanova oduzela servis Jankovićevoj u četvrtom gemu, ali je srpska teniserka odmah uspela da uzvrati. U narednim gemovima nije bilo brejkova pa je drugi set ušao u taj brejk. Iako je Belgijanka imala veliki broj neiznuđenih grešaka ona je uspela da dobije taj brejk sa 7:4 i duel dovede do trećeg seta.

Enanova je u trećem setu nastavila istim tempom i već u prvom gemu je došla do brejka, a potom je bila sigurna pri svom servisu. Jankovićeva je uspela da dobije naredna tri gema i povede sa 3:2, ali je to bilo sve što je i uradila jer je Belgijanka, trenutno 24. teniserka na WTA listi, uspela da dobije četiri gema zaredom pa je lako privela meč kraju.

U drugom polufinalu turnira u Štutgartu sastaće se Australijanka Samanta Stosur i Ana Lapuščenkova iz Rusije. Stosurova je u četvrtfinalu slavila protiv Kineskinje Na Li sa 6:3, 6:3, dok je Ruskinja pobedila Lusi Safarovu iz Češke sa 2:1, po setovima 7:6, 1:6, 6:1.

Nagradni fond turnira u Štutgartu iznosi 700.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu