Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.04.2010.

11:09

Pobeda Enanove uz bolove

Belgijanka Žistin Enan i pored polomljenog prsta dobila je svoj prvi meč na turniru u Štutgartu.

Izvor: IK

Autor: IK

Default images

Ona je prekinula niz od dva poraza sa trijumfom nad Nemicom Julijom Gerges 7:6 (7:3), 6:1. Braniteljka titule Svetlana Kuznjecova je poražena od Kineskinje Li Na sa 6:3, 7:5.

Kineskoj igračici bile su potrebne tri meč lopte da bi prekinula svoj niz poraza od Kuznjecove, koji uključuje i izgubljen duel prošle godine u Štutgartu u istoj fazi takmičenja. Kuznjecova, pobednica prošlogodišnjeg Rolan Garosa i dalje ima prednost u odnosu na Kineskinju 6:3.

„Bila sam nervozna na kraju. Puls mi je bio 220“, rekla je Lijeva koja je propustila dve meč lopte.

Enanova, koja je jedna od retkih teniserki koja igrač jednoručni bekhend, polomila je mali prst na ruci, dok je trenirala prošle nedelje za meč Fed kupa. Taj duel je izgubila.

Ona je morala da sačuva tri set lopte da bi pobedila Gergesovu, pa će se u drugom kolu sastati sa zemljakinjom Janinom Vikmajer.

„Morala sam da promenim igru. Sada je mnogo bolje. Manje osećam bol, iako je prst i dalje plav“, rekla je Enanova.

Četvrta nositeljka Jelena Janković pobedila je Argentinku Žizelu Dulko, dok je Australijanka Samanta Stosur bila bolja od Francuskinje Marion Bartoli sa 6:2, 6:1. Australijanka je i dalje neporažena ove sezone na šljaci sa sedam trijumfa.

Peta nositeljka Poljakinja Agneška Radvanska je izgubila meč drugog kola od Šahar Per iz Izraela sa 6:3, 6:7, 6:2, iako je sačuvala meč loptu pre taj-brejka drugog seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu