Nova vest
Tenis

Sreda, 28.04.2010.

16:00

Nadal bez problema do 3. kola

Španac Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu pobedom nad Filipom Kilšrajberom 6:1, 6:3.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Dvadesetšestogodišnji Kolšrajber bio je po igri tri klase ispod aktuelnog šampiona, tako da se Nadalova pobeda ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje, a sve je bilo gotovo za sat i deset minuta. Nadalov protivnik u borbi za četvrtfinale biće Rumun Viktor Hanesku, koji je prethodno savladao Huana Monaka 7:6, 6:4.

Nadal je odmah počeo silovito i brzo stiže do brejka i vodi sa 3:0. Kolšrajber uz malo muke osvaja gem na svoj servis, a Španac onda nanovo lako dolazi do novog gema, a potom i dve brejk lopte i vođstva od 5:1. To je bilo dovoljno raspoloženom šampionu, koji ponovo osvaja gem sa nulom i za manje od pola sata zaključuje prvi set 6:1.

Španca je, pored standardno vrsnog forhenda, odlično služio i servis, tako da je, kao po navici, gemove na svoj servis osvajao sa nulom ili samo jednim izgubljenim poenom. Nemac tu nije mogao da pruži adekvatan otpor, pošto je mnogo grešio, a taktika čekanja udaraca daleko iza osnovne linije protiv uvek raspoloženog Nadala nije mogla da se isplati.

Prvih nekoliko gemova teniseri su osvajali na svoj servis, a onda Kolšrajber kreće da igra ofanzivnije, što mu se u šestom gemu isplaćuje pošto dolazi do prve brejk šanse. Nadal ipak smireno anulira priliku Nemca, a potom u odsudnom sedmom gemu tera Kolšrajbera na novu grešku i stiže do brejk lopte, koju koristi fantastičnim riternom. Potom dolazi i do dve meč lopte na servis Nemca, i posle sat i deset minuta sve je gotovo.

Ovo je bio šesti susret dva tenisera, a Nadal je odneo pobedu u svakom meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu