Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.02.2010.

20:43

Troicki u drugom kolu Zagreba

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira ATP 250 u Zagrebu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je posle jednog časa i dva minuta borbe uspeo sa savlada nemačkog igrača Rajnera Šitlera sa 2:0 – po setovima 6:3, 6:2.

„Prijatno sam iznenađen. Igrao sam dobro i veoma sam zadovoljan. Nadam se da će ovako biti i dalje u nastavku turnira. Bio sam opušten, a igrao sam dosta agresivno u pojedinim trenucima što se u potpunosti isplatilo“, rekao je Troicki posle duela.

U osmom gemu drugog seta, Troicki, koji je postavljen za četvrtog nosioca u Zagrebu je iskoristio treću meč loptu i prošao u drugo kolo turnira gde ga čeka Mihail Kukuškin iz Kazahstana koji je savladao Mišu Zvereva sa 6:4, 6:3. Kukuškin je 124. igrač na svetskoj rang listi, a sa Troickim se do sada samo dva puta sastajao. Oba puta u Donjecku na Čelendžeru 2006. i 2007. godine srpski igrač je bio uspešniji.

Na turniru u Zagrebu igraju još dvojica srpskih igrača. Ilija Bozoljac koji je prošao kvalifikacije u prvom kolu se sastaje sa Petrom Jelenićem iz Hrvatske, dok je protivnik Janka Tipsarevića Mihael Berer iz Nemačke.

Turnir u Zagrebu igra se za 250 ATP poena, a ukupni nagradni fond je 398.250 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu