Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.11.2009.

20:15

Troicki bez četvrtfinala u Bazelu

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u drugom kolu turnira u Bazelu od Hrvata Marina Čilića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki nije uspeo da izbori plasman u treće kolo pošto je posle velike borbe poražen od Čilića rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (9:7), 6:7 (8:10), 7:6 (8:6). U trećem kolu hrvatski teniser će igrati sa Radekom Štepanekom iz Češke, koji je savladao Francuza Florena Seru sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:1), 7:6 (7:1).

29. teniser sveta je u taj breku imao prednost od 6:3 i čak tri meč lopte, od toga dve na svom servisu, ali je Čilić sa pet uzastopnih poena uspeo da preokrene i dođe do plasmana u četvrtfinale.

Sva tri seta meča između Troickog i Čilića odlučena su u taj brejku, iako su u svakom setu i jedan i drugi teniser bar jednom oduzimali servis protivniku.

U prvom setu Troicki je vodio sa 4:2, ali je Čilić uspeo da se vrati i dođe do vođstva od 1:0 u setovima posle taj brejka, koji je dobio rezultatom 9:7.

Čilić je agresivno otvorio drugi set i poveo sa 2:0, ali je Troicki napravio brejk u šestom gemu, a potom došao do izjednačenja u setovima posle taj brejka i rezultata 10:8.

Hrvatski teniser je u trećem setu ponovo bio taj koji je prvi došao do brejka i poveo je sa 4:1, ali je Troicki uzvratio u sedmom gemu, ali je u taj brejku izgubio tri prilike da dobije meč, što je Čilić iskoristio i došao do trijumfa.

Turnir u Bazelu igra se za nagradni fond od 1.755.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu