Nova vest
Tenis

Petak, 04.09.2009.

21:20

USO: Pobeda Tipsarevića i Kendrika

Srpski teniser Janko Tipsarević i Amerikanac Robert Kendrik plasirali su se u treće kolo US opena u konkurenciji parova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su pobedili Južnoafrikanca Rika de Fusta i Amerikanca Radživa Rama rezultatom 6:2, 4:6, 7:5 za 1 čas i 47 minuta igre. Potencijalni rivali Tipsarevića i Kendrik u trećoj rundi su drugi nosioci Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, koji za rivale imaju Aisam Ul-Hak Kurešija iz Pakistana i Finca Jarka Nieminena.

Prvi set obeležio je veliki broj brejkova – čak četiri, duplo više nego u ostatku meča. Presudila je slaba realizacija De Festa i Rama posle drugog servisa, kada su uzeli samo 3 od 13 poena. Srpsko-američka kombinacija stvorila je šest i realizovala tri brejk prilike, što je bilo dovoljno za vođstvo u setovima.

U drugom setu Tipsarević i Kendrik nisu ni imali šansu za brejk (uzeli su samo pet poena na servis protivnika), dok su Ram i De Fest do izjednačenja došli iskoristivši jednu od četiri brejk prilike.

U odlučujućem setu oba para su relativno lako čuvala svoj servis do samog finiša, kada Tipsarević i Kendrik prave ključni brejk i dolaze do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu