Nova vest
Tenis

Subota, 27.06.2009.

18:20

Sigurna Venus u osmini finala

Šampionka Vimbldona Venus Vilijams lako je u trećem kolu savladala Španjolku Karlu Suares Navaro 6:0, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Venus je u subotu odigrala najbolji meč na turniru, iako je, pored 28 vinera, zabeležila i 14 neiznuđenih grešaka. Suares Navaro, 34. igračica sveta, prikazala je bledu partiju u kojoj ni u jednom segmentu igre nije mogla da parira šampionki. Protivnica Viljamsove u osmini finala biće Ana Ivanović, koja je, takođe lako, savladala 18. nositeljku Samantu Stosur.

Treća teniserka sveta je prvi set osvojila posle 33 minuta igre i bez izgubljenog gema, najviše zahvaljujući impresivnoj igri sa osnovne linije.

I u drugom setu Venus je odmah napravila brejk, ali je Navaro potom, po prvi put u meču, pokazala veliku borbenost, pošto je osvojila tri gema u nizu. Ipak, to nije bilo dovoljno da uznemiri šampionku, koja je potom došla do novog brejka i meč lako rešila u svoju korist.

Nakon meča, Vilijamsova je izjavila da se ne opterećuje prošlim uspesima i da samo hoće da se zabavlja.

"Za sada sam samo tamo gde želim da budem i volim sve ovo. Danas sam stvarno uživala u meču. Dobro sam proračunala da protiv nje moram da igram agresivno, pošto je ona veoma brza igračica. Sada mi je divno da igram i singl i dubl, pošto nema mnogo toga boljeg od osvajanja Vimbldona", rekla je Venus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu