Nova vest
Tenis

Utorak, 23.06.2009.

18:40

Troicki u drugom kolu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Vimbldona pobedom nad Argentincem Brajanom Dabulom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki je u prvom kolu trećeg Gren slem turnira sezone slavio u tri seta, rezultatom 6:4, 6:4, 6:3 i u drugoj rundi će se sastati sa pobednikom susreta između Amerikanca Tejlora Denta i Danijela Himeno-Travera iz Španije.

U prva dva seta meča, koji je trajao sat i 44 minuta, Troickom je bio dovoljan po jedan brejk da bi došao do ubedljive prednosti, dok Argentinac nijednom nije uspeo da ugrozi servis srpskog tenisera. Troicki je u prvom setu osvojio poen na servis protivnika u petom gemu i došao do vođstva od 3:2, a potom je rutinski priveo set kraju.

Slična situacija ponovila se i u drugom setu, ali je Troicki do brejka došao dva gema kasnije. Treći set obeležio je pad u igri Dabula, što je srpski teniser, koji je na Vimbldonu postaljen za 30. nosioca, iskoristio i već u prvom gemu došao do brejka. Do kraja susreta Troicki je osvojio još jedan brejk, a protivniku nije dozvolio da mu oduzme servis i rezultatom 6:3 u trećem setu izbori je plasman u drugu rundu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu