Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.05.2009.

12:37

RG: JJ pobedila Ribarikovu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u 3. kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pobedom nad Slovakinjom Magdalenom Ribarikovom, sa 2:0 (6:1, 6:2).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč između Jankovićeve i Ribarikove je trajao 88 minuta. U 3. kolu srpska teniserka će igrati protiv Australijanke Jarmile Grot, koja je u drugom kolu pobedila Marijanu Marino iz Kolumbije rezultatom 6:2, 7:6 (11:9). Grotova je trenutno 73. na WTA listi, a najbolji plasman ostvarila je u septembru 2006. godine, kada je bila 64. na svetu.

Australijanka do sada u karijeri nije imala zapaženijih rezultata, a protiv JJ je igrala tri puta, i sve mečeve je izgubila.

Njih dve su se prvi put sastale 2004. godne u Filderštadu i Srpkinja je pobedila 6:3, 6:4. Drugi meč odigrale su pre dve godine u drugom kolu Vimbldona i rezultat je bio 6:1, 6:1, a treći takođe 2007. godine u prvom kolu US Opena, kada je Janković pobedila 6:2, 7:6.

Već u prvom gemu Jankovićeva je napravila brejk, i odmah potom lagano došla do 2:0. Do 3:0 srpska teniserka je došla bez izgubljenog poena, a nervozna Ribarikova smanjuje na 4:1, iako je Jankovićeva imala dve brejk lopte. Nedugo zatim, srpska teniserka dolazi do 6:1 u prvom setu, za samo 28 minuta igre.

Ribarikova je bolje počela drugi set i odmah na početku oduzela je servis srpskoj teniserki. Nakon toga, Jankovićeva je povratila igru iz prvog seta i došla do prednosti od 4:2. U osmom gemu, srpska teniserka je brejkom došla do pobede od 6:2 i plasmana u treće kolo Rolan Garosa.

Srpska teniserka istakla je posle pobede da poboljšava igru, i dodala da će u svakom meču pokušati da igra još agresivnije.

"Mislim da se igra poboljšava u svakom meču. Hoću, međutim, da igram agresivnije i više izlazim na mrežu, i to pokušavam da radim više u svakom meču. Cilj mi je da podignem samopouzdanje i sigurnost u igri", rekla je Jankovićeva.

Jankovićeva je drugi set dobila sa 6:2, ali je taj set trajao skoro sat vremena.

"Bilo je nekoliko gemova koji su bili malo duži, a izgubila sam i onaj gem kad sam imala 40:0, koji bi mi doneo rezultat od 5:1. Napravila sam i nekoliko grešaka koje je protivnica dobro iskoristila. Ali, šta je tu je. Dok god pobeđujem sa 6:2 ili 6:3, ne mogu da se bunim, ili da budem ljuta na sebe što nije 6:0, i što dajem gem ili dva", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu