Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.05.2009.

13:17

RG: Ana sa Tanasugarn u drugom kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Italijankom Sarom Erani od 7:6, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč između Ivanovićeve, koja je postavljena za osmu nositeljku i Eranijeve, koja je 44. igračica sveta, trajao je dva sata i dva minuta. Srpska teniserka će se u drugom kolu sastati sa Tajlanđankom Tamarin Tanasugarn, koja je bila bolja od Francuskinje Kamil Pin sa 2:1, po setovima 6:3, 5:7, 7:5.

Ivanovićeva je u prvom setu, koji je trajao 72 minuta imala tri prilike za brejk u drugom gemu, ali nije uspela da ih iskoristi. Srpska teniserka je napravila brejk u četvrtom gemu, ali je Italijanka odmah uzvratila, a u devetom gemu napravila novi brejk i povela sa 5:4. Ivanovićeva je uspela da oduzme servis protivnici za 5:5, a zatim i da povede 6:5.

Ipak, srpskoj teniserki nije pošlo za rukom da na servis protivnice iskoristi dve set lopte, tako da je o pobednici prvog seta odlučivao taj-brejk. U njemu je Ivanovićeva bila uspešnija i zahvaljujući preciznim udarcima sa osnovne linije došla do 7:3.

Osma teniserka sveta je drugi set počela znatno bolje, tako da je posle prvog gema, koji je pripao Eranijevoj, osvojila pet uzastopnih gemova i povela sa 5:1. Italijanka je uspela da smanji na 5:3, ali je Ivanovićeva na kraju slavila sa 6:3 posle 50 minuta igre u drugom setu.

Protivnica srpske teniserke u drugom kolu Tajlanđanka Tamarin Tanasugarn, trenutno zauzima 52. mesto na WTA listi, i dve teniserke se do sada u karijeri nisu sastajale.

Nagradni fond drugog grend slema u sezoni Rolan Garosa je 16.150.460 evra, a pobednici u ženskoj i muškoj konkurenciji osvojiće po 1.060.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu