Tenis 68

Nedelja, 24.05.2009.

13:17

RG: Ana sa Tanasugarn u drugom kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Italijankom Sarom Erani od 7:6, 6:3.

RG: Ana sa Tanasugarn u drugom kolu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

JAS

pre 14 godina

Safina dobila Anne Keothavong sa 6:0, 6:0.
Ocigledno, devojku motivise to sto je stampa omalovazava. Eh, da su i nase devojke tako reagovale na napise stampe. Kad teniserka pogleda ovaj rezultat, ne moze a da barem malo ne posumnja u svoje sanse protiv Safine. Kod svakog igraca dodje momenat, kada on(a) moze dodatnu dividendu da ubira na racun svoje pozicije. Tako je bilo sa Federerom, tako je sada sa Rafom. Koliko puta se desilo da nekome zadrhti ruka zbog oreala nepobedivosti koji ovi protivnici imaju. Nase devojke su bile u idealnoj prilici da to isto urade, ali avaj, one su umesto da jos vise pobedjujuj na racun svoje reputacije, posustale pod pritiskom iste.
Dobro. Sta je tu je.
Sada treba uciti iz toga, i UPAMTITI kad se nadju nasuprot Safine, Serene i slicnih velicina, da su i one samo protivnice, pobedive, i pored ovakvih 'statement' meceva. A takodje i one treba da nastoje da pobedjuju na ovakav nacin kad god mogu, i da ne prodaju vec dobijene pobede u bescenje, da ne pretvaraju dobijeno u veresiju, jer ce im u sledecim mecevima mozda jedna ovakva pobeda pomoci, posredno, tako sto ce uci u protivnicinu psihu.

Vazno je samo iz svakog iskustva uciti.

Inace, Wozniacki je izjednacena sa Dusevinom, i ako ispadne, Jeleni bi mogao bas lepo da se otvori zreb, i bila bi LUDA da to ne iskoristi.
Zivot nam daje samo konacan broj prilika.
Idemo!

Dana iz dućana

pre 14 godina

@Nestašica

Pesimitisčki nick. I opet vredjanje. Nije lepo, ali očigledno i to nekome pričinjava zadovoljstvo. Carica ili Kraljica, meni je svejedno, obe su naše, obe volim i za obe navijam. Reći za nekoga da je prodavačica magle o grand slemovima, ili puka skupljačica bodova i da je to jedino što je u životu imala... (neću da upotrebim neku grublju reč), ali u najmanju ruku, besmislica je, a i ružno je. Svaka od njih ide na turnir sa potajnom nadom i samo sa jednom željom: da baš ona slavi i osvoji trofej, a bodovi dodju pride kao ispostava računa za neku ukupnu računicu. Jer, šta misliš, posle mukotrpnih priprema i treninga, zašto poteku suze kad se izgubi ili pobedi? Zbog bodova? Ne, ne, @Nestašice. Već zbog pehara, zbog slave, zbog toga što se svi bore da budu medju najboljima ili najbolji. Ali i ako i ne uspeju, i ne osvoje ga, složićeš se, nije to razlog za nipodaštavanje.

I još nešto @Nestašice, ne skupljaju se kako kažeš, „termiti“ oko „Dane iz dućana“ zato što nekog mrze, već naprotiv, zato što ih ima mnogo kojima je bliža istina i ljubav, a mržnje im je više preko glave. Eto, toliko, pozdravlja te

Nestašica

pre 14 godina

Mnogo je crvenih termita zazujalo na svaki komentar koji podržava Anu. Spremni su da čoveku popasu pamet. Termita za dve godine biti neće, jer će se kod Carice pojaviti velika nastašica bodova, jedino čega je u životu imala, i pošto neće moći više da prodaje maglu o "grend slemovima" - zatvoriće dućan, Dani će dati otkaz, i to će biti kraj. Ende.

nikola

pre 14 godina

jeste li culi onog m vilandera na eurosportu?!covek je ponovio cak 3 puta kako ne zna kako je osvojila roland garros prosle godine iako je igrala fenomenalno i rasturila safinu,na koju je on tipovao,ne dopustivsi da joj uzme ni set!!a potencira kako je za nju bitnija uloga van terena nego na terenu?!ali ipak ocekuje da ce osvajati grend slemove?!kontradiktorno skroz!zato sto je covek svestan da je ona ipak jedna od najboljih teniserki na wta turu ali ocigledno ima neki problem sa njom ili samim sobom!a sta bi promenio da je trener,pa nikada ga ne bi ni uzela za trenera,videli smo sta je uradio sa onim francuzom p a matjuom i dokle je on dogurao!a nasa princeza ce ponovo na tron,verovao on ili ne,a onda cu dsa vidim sta ce tada reci....!ne znam da li se seca da je i 2007 igrala finale i sjajno zapocela mec protiv enan,mada je trema ucinila svoje.znaci,nije slucajno bila na tronu!kakav kompleksas

Raul 7

pre 14 godina

Mogu patriJJote da pisu sta hoce,Ana je PRVA I JEDINA TENISERKA iz Srbije ( Monika je igrala za SFRJ ) koja je osvojila GS a o medjusobnom skoru sa dve i po godine starijom Jelenom da i ne govorim.Jednostavno,ja navijam za Anu jer Jelena igra defanzivan,ziherashki i dosadan tenis.Tj,besomucno prebacuje lopticu sa osnovne linije i ceka da protivnica pograsi a o napadu i ne razmislja.

Jeca

pre 14 godina

BRAVO ZA ANU!
Ipak je prosla... :)
Doduse,morala bi da popravi servis i kretanje...
Ali posto je ovo ipak prvi mec,nadam se da ce uspeti! :)

Boss

pre 14 godina

Ovde pojedince nek je sramota.Pljuju po Ani kad god mogu,bilo koja vest vezana za nju im je prilika za to,sta god da Ana uradi ne valja,ne valja kad se raduje,ne valja kad pobedjuje,ne valja kad gubi,ne valja sta god bilo.Kako pojedincima udovoljiti?Ona ima samo 21 god. i jos nije potpuno sazrela.Vi koji je pljujete ste sigurno vrhunski poznavaoci tenisa,treneri samo sampionima,a ne poznajete ni trecinu pravila.Drzite se jednog poena koji je i bio Anin,potencirate nepostojece sudijske greske,po vama su to kradje,a koliko u danasnjem sportu ima sudijskih gresaka i kradja i to u najmanju ruku 1/2 finalima pojedinih sportova.Ana je pre svega vaspitana i kulturna devojka i sportistkinja.Pljivaci potencirate i to kada se ona slika za neki casopis a vasa Jecu ne pominjete a ona je po pitanju potenciranja u medijima 1000000 gora od Ane ali ipak,po vama,Ana je gora.Sramota.Ana se nikad ne pravda posle poraza za razliku od vase Jece koja smatra da je ona kraljica i da ona moze da izgubi samo zbog svojih gresaka a ne zbog toga sto je neko bolji i kvalitetniji od nje.Njene protivnice,po njoj,nemaju pojma samo su njene greske u pitanju.Pred Anom je vreme a sta ce ona da radi sa svojim zivotom i tenisom bi trebalo da bude samo njena stvar.

Slavko

pre 14 godina

Svaka cast Ana na danasnjoj pobedi. Agresivno i napadacki i nema problema. Samo jos malo da se uigra i do titule. Sa 25 vinera sto je vise od jednog seta. Poneka greska iz bekhenda ali je to zbog loseg tajminga odnosno nedostatka meceva. Inace ovakva igra obecava.

milos

pre 14 godina

objektivno: molim te ne lupaj gluposti zbog sudijske greske Erani izgubila koncentraciju to nije ni bila greska ona je izgubila mec zbog Anine igre koja ju je sve vreme gazila i gazila svojom igrom!!!Tokom citavog meca sve je zavisilo od Ane, Erani je mogla samo da se nada da ce Anci vise gresiti sto se nije desilo!!!
A teniske strucnjake molim da ne komentarisu Aninu igru jer nemaju pojma!!!!!
GO Anchi!!!!

objektivno

pre 14 godina

Errani je u 1. setu pokazala bolju igru, bolje kretanje, zahvaljujući diskutabilnoj sudijskoj odluci u poslednjem odlučujećem gemu, Ivanović je dobila set, nije samo zbog tog jednog poena, logično da Errani nakon toga nije mogla brzo da se oporavi od takve odluke.

Kole

pre 14 godina

Ana Ivanovic sa formom s kojom igra tesko da moze dalje od cetvrtfinala,mada je i ono daleko...
Manite sad patriotizam i cinjenicu da je jedna od najlepsih teniserki sveta,ali te stvari ne igraju tenis.

Sane

pre 14 godina

@zoran

A ti si majstore,sta?Profesionalni teniski sudac?Bas interesantno da sudac na terenu nije mislio
da je poen "ukraden",za razliku od tvojeg "profesionalnog' teniskog oka.
Jos nesto,ti izgleda nisi primetio radovanja Erani na Anine greske i njene stisnute pesnice?
Izgleda da si ti uzeo pogresan,katastrofalan, pravac.
I samo pitanje na kraju,nesto mi se cini da si ti Jankovicev fan,zar ne?

puf

pre 14 godina

(Veran JJ, a voli i Anu, 24. maj 2009 14:27)
aj ne lupaj, e izvini sto sam pogodio vrh mrezice i sto je loptica pala u tvoje polje, ili izvini sto sam pogodio samu liniju i sto sam dobio poen. To samo u tenisu ima, gde si video da se u fudbalu neko izvini protivniku ako je sam sebi dao autogol? Nigde, nego se to jos vise nabija na nos!
A i sta vam smetaju njeni laktovi? Meni su bas kul. I ne treba nikome da se izvinjava za poen koji ona dobije. Samo napred Anci, vratices se ti. Verujem u tebe

Zoki

pre 14 godina

Nemoj vise ko Anu da mi dira...

Kome je to ukrala poen???? Je li nastavila da igra, nije... Mogla je lagano da odigra ono da je htjela nego je prekinula poen... To bi svako uradio...

I ako neko ne voli Anu nema potrebe da komentarise ovdje...

Djevojka se raduje svakom poenu, sto je meni normalno, jer kod nje nikad nista nije gotovo do samog kraja... Uvijek je skoncetrisana... I ja to postujem... Jer i kod rezultata 5:1 raduje se poenu kao da je prvi... Znaci svaki poen joj je bitan... Da tako i druge teniserke razmisljaju bilo bi bolje...

Sjutra na redu ostali srpski teniseri... Nadam se da ce nastaviti po Aninom... :))))

Aleksandar

pre 14 godina

Zаšto mislite da je greška radovati se posle svakog poena?
Time podstiče sebe samu da nastavi u istom tempu, a protivnici ostavlja malo prostora da se raduje. Mislim da se Anči konačno probudila posle duge pauze, može se reći od oktobra prošle godine. Samo napred i guraj što dalje!

Dana iz dućana

pre 14 godina

@The end - kom. 20

Gledao si Anin deul, pa njega i komentariši. Nije baš da uvek, u svakom prilici moraš loše o Jeleni, ostavi se malo Jelene na miru. Ako ćemo pravo, ni Ana ni Jelena ove godine nisu baš za pohvalu što se rezultata tiče.
A što se 2008. godine tiče, sve se može proveriti. Ana je bila odlična u prvoj polovini godine, igrala F AO, trofej u IW, trofej na RG, trofej Linc, Jelena konstantno dobra cele godine: SF AO, SF IW, SF RG, F Majamija, F USO, trofej Rim, Peking Štutgart, Moskva...
Dakle, voli i navijaj za koju hoćeš teniserku, tvoje je pravo, ali nemoj već posle prvog odigranog meča o lažnom moralisanju i nemoj da gadjaš otrovnim strelicama teniserku za koju ne navijaš, nije to ničim zaslužila.

Bravo Ana

pre 14 godina

Dobro je dobro je bice bolje tek je prvo kolo neka samo dize ona pesnicu u visi i po milion puta, a onima kome se to ne svidja nek promene kanal.A sto se tice onog nazovi ukredenog poena onaj sa RTS lepo objasnio tako da od toga nema nista pa taj covek ipak se bavi tenisom za razliku od ovde nekih. Tako tisina i navijate malo a ne samo da kritikujete.

M. Bakov

pre 14 godina

@Real
Da li da Vam kažem samo jedno - pojma nemate o tenisu. Neću, to nije lepo. Vi samo ne znate šta je ubojiti, precizan i "nizak" dugi forhend koji završava u samom uglu terena, prst od linije ili na samoj liniji. Ti se udarci ne vraćaju! Vi ne znate da teniserke koje imaju košarkašku visinu (Devenport, Venus, Šarapova, Ana, Azarenka...) nemaju potrebe da jurcaju za loptama kao muva bez glave, niti im visina do dozboljava, jer svojim silovitim udarcima ne daju protivnici oka da otvori i svaki meki udarac čekaju na mreži i kažnjavaju to zakucavanjem. Visina im omogućava da njihovi servisi budu kraći (reč je o visini ugla koji polazi od uzdignute ruke serverke, ide preko mreže i pada na teren; to je geometrija, ako nešto o njoj znate, možete da napravite skicu, uz pomoć olovke i lenjira, i sve ćete videti kao na dlanu). Visoke teniserke imaju prednost i da lopte vraćaju nisko, tik iznad mreže (zato Venus dosta često čistu loptu udari u mrežu, jer nikada nije slala balone u hemisferu)... dakle, tik iznad mreže. pravolinijski, do osnovne linije, a tada zbog malog ugla udara o teren (recimo desetak stepeni), lopta i ne odskače visoko, nego samo sklizne u nedohvat. To su neke osbove tenisa, ali mislim da Vi više volite visoku igru sitnih i niskih teniserki. Vaš izbor. Otkako se igra savremeni tenis snage i agresivnosti, samo su Martina Hingis i Žistin Enen uspele da osvajaju "grend slemove" (Kuznjecova je to uspela zaista izvan pameti). Sve ostale odnele su Devenport, Serena, Venus, Šarapova, Ana... Danas ne postoji nijedna defanzivna teniserka koja može da se odupre Dinari, Voznijackoj, Azarenki, Šarapovoj, Ani (za koji mesec), tu je i Klejbajeva jer je mlada, tu su još i večne dve sestrice, i sve one loptice ne prebacuju preko mreže, nego ih katapultiraju. Jednostavno, devojke koje nisu u stanju da igru približe muškom tenisu, nemaju šta više da traže. Kupite neku knjigu o osnovama tenisa. Sve u knjigama "naučno" objašnjeno. Bez učenja i treniranja ne može se upoznati tenis, a lupetanje iz glave čini ljude više tužnim nego smešnim. Meni često bude žao kad pročitam koliko neki ljudi zaista pojma nemaju, a žele da učestviju i to je ljudski, ali nije lepo da neznalice vređaju one koji su tenis igrali ili osnovne zakonitosti ove igre predavali mlađima. Hvala na razumevanju.

milos

pre 14 godina

Ana ima pravo da se raduje posle svakog poena ukoliko to zeli!!!A i Erani se bogami radovala cak i posle Anine duple servis greske!!!!Ono njeno stenjanje me je prosto uzasavalo pa ni Nadal ne stenje onako!!!!Opsta katastrofa za Italijanku!!!!A sto se tice onog poena svaki igrac ima pravo da zaustavi igru ukoliko misli da je loptica u autu uostalom sama je sudija to potvrdila a ona Erani pocela tu nesto da izvodi da se buni jao kako me je samo tad iznervirala tv sam mogao da polomim!!!!Od tada Ana pocinje u inat njoj da se raduje posle svakog vinera a bogami i greske protivnice!!!!I ja bi to isto uradio!!!!Sta fali njenom AJDE ili IDEMO bolje da vice posle poena nego da vristi u toku poena kao njena protivnica danas!!!!Uostalom sasvim solidna igra danas!!!Ana imas kapaciteta imas igru samo jos malo meceva da popravis samopouzdanje i da te koleno ne dira ti dobijas ovu titulu!!!
Napred Anci i gazi ih sve redom!!!
Pozdrav svim iskrenim navijacima a pljuvaci out sa sajta!!!!
TOliko

1k.CoKa

pre 14 godina

Recicu vam samo jedno gresite ako mislite da je Ana odigrala lose ovaj mec,jednostavno Errani je odigrala fantasticno imala je vrlo malo gresaka.Ana igra solidno ali ako bude samo za nijansu podigla igru odbranice titulu.Jedino ako se bude uplasila od odbrane, inace titula je njena.VERUJTE MI

branko

pre 14 godina

Нема на свету више од 5 – 6 играчица које се у мечевима против Ане `нешто питају` тј. које могу утицати на резултат СВОЈОМ игром. Све остале, њих преко 100, играјући против Ане нити шта могу нити шта треба да ураде. Све ће урадити Ана сама. Дакле, ако изузмемо тих 5 –6 тенисерки, у свим осталим мечевима Ана побеђује: некад себе а некад противнице. За разлику од многих тенисера и тенисерки код који је сваки поен тешки рад и `копање руде`, код Ане је све брзо и лако. Лако и добија и губи и поене и гемове и сетове и мечеве. Колико год се ово некоме допадало а некоме не, ја мислим да Ана другачије не зна, па према томе и не треба да игра. Кад је прошле године покушала да то промени није ваљало. Дакле, Ана треба да задржи тај стил и да настоји да га унапређује што највише може а ми који је гледамо унапред знамо како ће изгледати меч, али никад не знамо како ће се завршити.

Zarkoi

pre 14 godina

@Marija

Mi teniske neznalice???
Veruj mi, kad procitam tvoj komentar tesim se....

A sto se tice Ane.....

Pa ja i nisam zadovoljan njenom igrom...
Ne smes u prvom kolu Grend Slema dozvoliti protivnoci da servira za set...

Naravno treba uzeti u obzir i dobru igru protivnice, ali nije to to....

Videcemo kako ce biti u nastavku...
Ja joj zelim sve najbolje, ali bice tesko...

Zvonareva se povukla....
Sada Sharapova ima laksi zreb.....
He, he..;););)

djox

pre 14 godina

@real@komentar br.24
A znas li ti nesto lepo da kazes,osim sto znas da plujes???!!!Ne znas da kazes da je danas imala odlican forhend i izlazak na mrezu,a?a znas da pljujes!!!

The End

pre 14 godina

Prvi set Ana je "ispitivala šljaku". Meni su ti njeni izgovori simpatični, ali i pored pokazane nesigurnosti (igrala je u grču, vidi se da joj fale turniri), ona je u izgubljenim pozicijama uvek isplivavala. To nije lako, to mogu samo velika imena (lako je kod nje i da dobijeni gem izgubi). Ne volim meč u kome teniserka ima "zakrpe" na nozi. Kad se to ona povredila? U Rimu? Ili ranije? Zašto je uopšte igrala u Fedu, kad Srbija ionako misli da nas je Carica, sama, uvela u A grupu? Srbija ne zna da je i Ana igrala i dobila svoj meč (2+1=3). A sad o drugom setu: Ana je imala toliko fenomenalnih udaraca, izlazaka na mrežu, asova, lako je došla do 5:1, a takvu igru u dva-tri poteza do poena, odavno nismo videli. Ne mislim da će Ana izdržati, ovako rovita, do kraja, ali važna je njena savremena igra, koja je na momente jedinstvena u svetu. Oni koji je treniraju izjavili su da je sve usmereno ka dostizanju igre najvišeg nivoa za godinu 2010/2011, kada će Ana biti potpuno fit i imaće 22-23 godine. Prošle godine, kad je imala 20, i posle RG-a samo pobedu u Lincu, bilo je ljudi koji su je slali u penziju. Carica ima 24, vrlo slabu igru i rezultate, ali nju niko ne šalje u penziju, čekaju se sva četiri "grend slema". Ne bih više o srpskom mentalitetu, moralu i teniskom znanju. Evo bisera: "Više mi se dopada Jecina igra." A to što se niko ne seća kad je poslednji put pobedila neku jaku teniserku (iz prvih 18), ma nećemo o tome...

luka

pre 14 godina

od sjaja do ocaja...
forhend poprilicno dobor dkoro kao brosle god u ovo vreme
servis moze dosta bolje al i ovako je dosta dobar jedini problem je izbacaj lotice
bekhend u 1. setu uzas zahvatala loticu od dole slala balone na sredinu terena
u 2. je izgledalo mnogo bolje al ipak ne bas dobro
strpljenje uzasno i koriscenje sansi
kretenje tako tako

mislim da novi trener polako vraca anu ali najveci problem je samopouzdanje odlican rezultat pod hitno je potreban,menja joj pomao stil igre narocito kod bekhenda a to mi se ne svidja

sve u svemu ja je i dalje obozavam

aihaa ajdee..haha

bane

pre 14 godina

Bravo Ana!
Ali bogami i Italijanka je prasila punom parom. Vrlo lepa partija one Italijanke, skoro mi dodje zao sto ne ide dalje. Sa onakvom igrom moze samo da zali sto joj je zreb odredio Anu u prvom kolu, bas nepravda za nju..
Ana je igrala sasvim dobro, nemam nekih zamerki na njenu igru osim na nevitesko ponasanje oko onog poena. Nije smela zbog svog ugleda da se blamira pred onom Italijankom i da joj krade poen. Mislim da to zaista vise ne sme da dozvoli sebi, ali stvaro ne. Cak me cudi sto publika nije masovno posle toga stala na Italijankinu stranu pa bi igrala i protiv publike. Jednostavno, sve devojke su strasno motivisane da igraju protiv Ane a ova danas je narocito navalila..
Koliko je bila motivisana vidi se po servisu kada je prosto skrgutala zubima kao da ce ugristi Anu...:-)
Dakle rezime pocetka: igra dobra, ali pazi na ponasanje!
Nemoj tu da padnes..

Anin fan

pre 14 godina

Bilans: Ana pobedila Erani sa 7:5, 6:3. Meč trajao 2,02 sata. Za to vreme, dobijeni poen Ana slavila savijanjem lakta i stisnutom pesnicom izmedju 40 i 50 puta. Od toga, oko 20 puta na grešku protivnice. A onaj „ukraden poen“ u taj brejku.. no comment. Ali , nije Ana kriva... sudija snosi krivicu. Ana, jesi naša i volimo te, ali malo sportskog duha i u pobedi nije na odmet.

Alisa

pre 14 godina

Prvi set na jedvite jade! Ali vazno je da je prosla... Ne bih obracala paznju na komentare Eurosport-a na engleskom, jer mislim da nisu nepristrasni. Holandskom komentatoru na istom Eurosportu dizanje pesnice nije smetalo, vec je to smatrao dokazom Aninog samopouzdanja. Jedino sto joj je zamerio je taj jedan poen kada je nastavila na igra reli. By the way, nigde vece mrznje prema 'domacim' igracima nisam videla kao na ovom sajtu!

Veran JJ, a voli i Anu

pre 14 godina

Navijam za Anu, veoma mi je drago što je pobedila i sve čestitke na samoj pobedi.
Jedino bih je upitao da li je nekada videla ili čula za sportsko izvinjenje kad njena loptica dotakne vrh mreže. Ili i u tim trenucima Ana baš mora da savije lakat*** i pokaže pesnicu***
Ajde Ana do titule, ali malčice obuzdaj taj lakat, ne mora baš uvek....

nemanja

pre 14 godina

Tih sto owi ljudi izmisljaju kriwe drine,strasnO!! gledajte swoja posla.....! ANA IVANOVIC IMA NAJBOLJI FORHEND NA SVETU(sto se da i primetiti u owom mecu,koliko samo ritern winera)....woli te cela SRBIJA! oswojices opet owaj grend slem,sigurno!!

Vasilije

pre 14 godina

Tako je, korak po korak.Ima tu štošta da se popravi ali, prva dva,tri kola su uvek problematična. Mislim da je za nju ključno da povrati samopouzdanje. Ako psihički bude jaka ponovo će da uzme neki Gren Slem, nije toliko bitno da li sada, do kraja ove, ili iduće godine.

Ivan

pre 14 godina

Bicu samo realan.Igra je u trenucima licila na badminton,a Anino ponasanje posle osvajanja poena na gresku protivnice je katastrofalno.Prosto blamirajuce.Zelim joj puno srece u nastavku,ali sa ovakvom igrom...daj Boze da gresim.

Sanja

pre 14 godina

Ana je odigrala sasvim solidno , obzirom na povredu i malo odigranih meceva.Ali je ova Erani odigrala preko svojih mogucnosti!Pogadjala je nemoguce lopte za taj rang igracice pa je i mec tako dugo trajao.Tacno da je i Ana malo dozvolila da se ova razigra ali je ipak sve bilo pod kontrolom.I prosle godine se namucila sa Sofijom Arvidson pa je posle sve krenulo kako treba.

AJDE ANA PO TITULU!!!!!

Marijana

pre 14 godina

@Saša Matić
I jedno i drugo. Nisi video kako je izlazila na mrežu, uvek uspešno. Onima koji kažu teško, kažem da je taj-brek dobila lako, a da je u drugom setu udarala stravično i došla do 5:1. Da li znate koliko je vinera i asova napravila? Pojma nemate a neću da vam kažem, jer ste teniske neznalice. Šta je tu onda bilo teško? Mislim da vi ne znate šta gledate. Vi uživate u badmintonu.

Ana SAMPION!

pre 14 godina

Kod Ane najvise cenim sto uvek,gubila ili dobijala, igra napadacku igra i stalno pokusava da bude ta koja diktira poene u mecu.To je hrabro i rizicno ali samo tako se dolazi do velikih rezultata.Podseca me na Barselonu u fudbalu,uvek se trude da drze sve konce u svojim rukama i stalno su orijentisani na napad.Mislim da je to igra koja prolazi sada i prolazice u buducnosti.Napred Ana,zelim ti da odbranis titulu!

Ana carica

pre 14 godina

U meču koji je trajao 2 sata i 2 minuta minuta, banilac titule Ana, uspela je da pobedi 44 teniserku sveta kojoj je najveći uspeh u karijeri bio plasman u 1/4 finale Brizbejna ove godine. Bravo Ana, korak po korak, idemo do titule.

zoran

pre 14 godina

Anino ponasanje je katastrofalno.
Sto rece komentator na Eurosport British, radovanje posle svakog poena postaje smesno, kao da je u pitanju odlucujuci poen u finalu GS-a. Da ne pricamo sto je hladno ukrala poen svojoj protivnci trazeci da se potvrdi aut na loptu koju je uveliko vratila.

Steta..pogresan pravac je zauzela.

Prema prikazanoj igri ako prodje jos jedno kolo bice puna kapa.

Djox

pre 14 godina

Dobarmec!na pocetkui Ana nije mogla da pronadje svoj ritam,a i nije iskoriscavala brejk lopte kojih je imala puno!Ali zato se u drugom setu probudila i pocela da igra kako zna agresivno i jake udarce!Ana svaki prvi mec je tezak!ZELIM TI ODBRANIS TITULU NA RG,JER TI TO MOZES!AJDEEE

Dorćolac

pre 14 godina

Nista bolje nije moglo biti.
Vratio sam se da komentarisem na b92 jer boljeg sajta nema i nema nista bolje od onih 80 preporuka na moj komentar. Živim od toga po nedelju dana. Jos kad se zna da sam najbolji komentator sve je jasno jer je vecina mojih konkurenata dobila nogu hahaha.
Bravo Ana. Napred za Srbiju, napred za Kosovo!
Pozdrav b92. mom najboljem sajtu. Da parafraziram sebe (ali pod drugim nikom hahaha)
YOU ARE SIMPPLY THE BEST F**K THE REST!

zoran

pre 14 godina

Anino ponasanje je katastrofalno.
Sto rece komentator na Eurosport British, radovanje posle svakog poena postaje smesno, kao da je u pitanju odlucujuci poen u finalu GS-a. Da ne pricamo sto je hladno ukrala poen svojoj protivnci trazeci da se potvrdi aut na loptu koju je uveliko vratila.

Steta..pogresan pravac je zauzela.

Prema prikazanoj igri ako prodje jos jedno kolo bice puna kapa.

branko

pre 14 godina

Нема на свету више од 5 – 6 играчица које се у мечевима против Ане `нешто питају` тј. које могу утицати на резултат СВОЈОМ игром. Све остале, њих преко 100, играјући против Ане нити шта могу нити шта треба да ураде. Све ће урадити Ана сама. Дакле, ако изузмемо тих 5 –6 тенисерки, у свим осталим мечевима Ана побеђује: некад себе а некад противнице. За разлику од многих тенисера и тенисерки код који је сваки поен тешки рад и `копање руде`, код Ане је све брзо и лако. Лако и добија и губи и поене и гемове и сетове и мечеве. Колико год се ово некоме допадало а некоме не, ја мислим да Ана другачије не зна, па према томе и не треба да игра. Кад је прошле године покушала да то промени није ваљало. Дакле, Ана треба да задржи тај стил и да настоји да га унапређује што највише може а ми који је гледамо унапред знамо како ће изгледати меч, али никад не знамо како ће се завршити.

Djox

pre 14 godina

Dobarmec!na pocetkui Ana nije mogla da pronadje svoj ritam,a i nije iskoriscavala brejk lopte kojih je imala puno!Ali zato se u drugom setu probudila i pocela da igra kako zna agresivno i jake udarce!Ana svaki prvi mec je tezak!ZELIM TI ODBRANIS TITULU NA RG,JER TI TO MOZES!AJDEEE

Veran JJ, a voli i Anu

pre 14 godina

Navijam za Anu, veoma mi je drago što je pobedila i sve čestitke na samoj pobedi.
Jedino bih je upitao da li je nekada videla ili čula za sportsko izvinjenje kad njena loptica dotakne vrh mreže. Ili i u tim trenucima Ana baš mora da savije lakat*** i pokaže pesnicu***
Ajde Ana do titule, ali malčice obuzdaj taj lakat, ne mora baš uvek....

The End

pre 14 godina

Prvi set Ana je "ispitivala šljaku". Meni su ti njeni izgovori simpatični, ali i pored pokazane nesigurnosti (igrala je u grču, vidi se da joj fale turniri), ona je u izgubljenim pozicijama uvek isplivavala. To nije lako, to mogu samo velika imena (lako je kod nje i da dobijeni gem izgubi). Ne volim meč u kome teniserka ima "zakrpe" na nozi. Kad se to ona povredila? U Rimu? Ili ranije? Zašto je uopšte igrala u Fedu, kad Srbija ionako misli da nas je Carica, sama, uvela u A grupu? Srbija ne zna da je i Ana igrala i dobila svoj meč (2+1=3). A sad o drugom setu: Ana je imala toliko fenomenalnih udaraca, izlazaka na mrežu, asova, lako je došla do 5:1, a takvu igru u dva-tri poteza do poena, odavno nismo videli. Ne mislim da će Ana izdržati, ovako rovita, do kraja, ali važna je njena savremena igra, koja je na momente jedinstvena u svetu. Oni koji je treniraju izjavili su da je sve usmereno ka dostizanju igre najvišeg nivoa za godinu 2010/2011, kada će Ana biti potpuno fit i imaće 22-23 godine. Prošle godine, kad je imala 20, i posle RG-a samo pobedu u Lincu, bilo je ljudi koji su je slali u penziju. Carica ima 24, vrlo slabu igru i rezultate, ali nju niko ne šalje u penziju, čekaju se sva četiri "grend slema". Ne bih više o srpskom mentalitetu, moralu i teniskom znanju. Evo bisera: "Više mi se dopada Jecina igra." A to što se niko ne seća kad je poslednji put pobedila neku jaku teniserku (iz prvih 18), ma nećemo o tome...

Anin fan

pre 14 godina

Bilans: Ana pobedila Erani sa 7:5, 6:3. Meč trajao 2,02 sata. Za to vreme, dobijeni poen Ana slavila savijanjem lakta i stisnutom pesnicom izmedju 40 i 50 puta. Od toga, oko 20 puta na grešku protivnice. A onaj „ukraden poen“ u taj brejku.. no comment. Ali , nije Ana kriva... sudija snosi krivicu. Ana, jesi naša i volimo te, ali malo sportskog duha i u pobedi nije na odmet.

Ana SAMPION!

pre 14 godina

Kod Ane najvise cenim sto uvek,gubila ili dobijala, igra napadacku igra i stalno pokusava da bude ta koja diktira poene u mecu.To je hrabro i rizicno ali samo tako se dolazi do velikih rezultata.Podseca me na Barselonu u fudbalu,uvek se trude da drze sve konce u svojim rukama i stalno su orijentisani na napad.Mislim da je to igra koja prolazi sada i prolazice u buducnosti.Napred Ana,zelim ti da odbranis titulu!

M. Bakov

pre 14 godina

@Real
Da li da Vam kažem samo jedno - pojma nemate o tenisu. Neću, to nije lepo. Vi samo ne znate šta je ubojiti, precizan i "nizak" dugi forhend koji završava u samom uglu terena, prst od linije ili na samoj liniji. Ti se udarci ne vraćaju! Vi ne znate da teniserke koje imaju košarkašku visinu (Devenport, Venus, Šarapova, Ana, Azarenka...) nemaju potrebe da jurcaju za loptama kao muva bez glave, niti im visina do dozboljava, jer svojim silovitim udarcima ne daju protivnici oka da otvori i svaki meki udarac čekaju na mreži i kažnjavaju to zakucavanjem. Visina im omogućava da njihovi servisi budu kraći (reč je o visini ugla koji polazi od uzdignute ruke serverke, ide preko mreže i pada na teren; to je geometrija, ako nešto o njoj znate, možete da napravite skicu, uz pomoć olovke i lenjira, i sve ćete videti kao na dlanu). Visoke teniserke imaju prednost i da lopte vraćaju nisko, tik iznad mreže (zato Venus dosta često čistu loptu udari u mrežu, jer nikada nije slala balone u hemisferu)... dakle, tik iznad mreže. pravolinijski, do osnovne linije, a tada zbog malog ugla udara o teren (recimo desetak stepeni), lopta i ne odskače visoko, nego samo sklizne u nedohvat. To su neke osbove tenisa, ali mislim da Vi više volite visoku igru sitnih i niskih teniserki. Vaš izbor. Otkako se igra savremeni tenis snage i agresivnosti, samo su Martina Hingis i Žistin Enen uspele da osvajaju "grend slemove" (Kuznjecova je to uspela zaista izvan pameti). Sve ostale odnele su Devenport, Serena, Venus, Šarapova, Ana... Danas ne postoji nijedna defanzivna teniserka koja može da se odupre Dinari, Voznijackoj, Azarenki, Šarapovoj, Ani (za koji mesec), tu je i Klejbajeva jer je mlada, tu su još i večne dve sestrice, i sve one loptice ne prebacuju preko mreže, nego ih katapultiraju. Jednostavno, devojke koje nisu u stanju da igru približe muškom tenisu, nemaju šta više da traže. Kupite neku knjigu o osnovama tenisa. Sve u knjigama "naučno" objašnjeno. Bez učenja i treniranja ne može se upoznati tenis, a lupetanje iz glave čini ljude više tužnim nego smešnim. Meni često bude žao kad pročitam koliko neki ljudi zaista pojma nemaju, a žele da učestviju i to je ljudski, ali nije lepo da neznalice vređaju one koji su tenis igrali ili osnovne zakonitosti ove igre predavali mlađima. Hvala na razumevanju.

Alisa

pre 14 godina

Prvi set na jedvite jade! Ali vazno je da je prosla... Ne bih obracala paznju na komentare Eurosport-a na engleskom, jer mislim da nisu nepristrasni. Holandskom komentatoru na istom Eurosportu dizanje pesnice nije smetalo, vec je to smatrao dokazom Aninog samopouzdanja. Jedino sto joj je zamerio je taj jedan poen kada je nastavila na igra reli. By the way, nigde vece mrznje prema 'domacim' igracima nisam videla kao na ovom sajtu!

Marijana

pre 14 godina

@Saša Matić
I jedno i drugo. Nisi video kako je izlazila na mrežu, uvek uspešno. Onima koji kažu teško, kažem da je taj-brek dobila lako, a da je u drugom setu udarala stravično i došla do 5:1. Da li znate koliko je vinera i asova napravila? Pojma nemate a neću da vam kažem, jer ste teniske neznalice. Šta je tu onda bilo teško? Mislim da vi ne znate šta gledate. Vi uživate u badmintonu.

Ivan

pre 14 godina

Bicu samo realan.Igra je u trenucima licila na badminton,a Anino ponasanje posle osvajanja poena na gresku protivnice je katastrofalno.Prosto blamirajuce.Zelim joj puno srece u nastavku,ali sa ovakvom igrom...daj Boze da gresim.

Dana iz dućana

pre 14 godina

@The end - kom. 20

Gledao si Anin deul, pa njega i komentariši. Nije baš da uvek, u svakom prilici moraš loše o Jeleni, ostavi se malo Jelene na miru. Ako ćemo pravo, ni Ana ni Jelena ove godine nisu baš za pohvalu što se rezultata tiče.
A što se 2008. godine tiče, sve se može proveriti. Ana je bila odlična u prvoj polovini godine, igrala F AO, trofej u IW, trofej na RG, trofej Linc, Jelena konstantno dobra cele godine: SF AO, SF IW, SF RG, F Majamija, F USO, trofej Rim, Peking Štutgart, Moskva...
Dakle, voli i navijaj za koju hoćeš teniserku, tvoje je pravo, ali nemoj već posle prvog odigranog meča o lažnom moralisanju i nemoj da gadjaš otrovnim strelicama teniserku za koju ne navijaš, nije to ničim zaslužila.

Sanja

pre 14 godina

Ana je odigrala sasvim solidno , obzirom na povredu i malo odigranih meceva.Ali je ova Erani odigrala preko svojih mogucnosti!Pogadjala je nemoguce lopte za taj rang igracice pa je i mec tako dugo trajao.Tacno da je i Ana malo dozvolila da se ova razigra ali je ipak sve bilo pod kontrolom.I prosle godine se namucila sa Sofijom Arvidson pa je posle sve krenulo kako treba.

AJDE ANA PO TITULU!!!!!

nikola

pre 14 godina

jeste li culi onog m vilandera na eurosportu?!covek je ponovio cak 3 puta kako ne zna kako je osvojila roland garros prosle godine iako je igrala fenomenalno i rasturila safinu,na koju je on tipovao,ne dopustivsi da joj uzme ni set!!a potencira kako je za nju bitnija uloga van terena nego na terenu?!ali ipak ocekuje da ce osvajati grend slemove?!kontradiktorno skroz!zato sto je covek svestan da je ona ipak jedna od najboljih teniserki na wta turu ali ocigledno ima neki problem sa njom ili samim sobom!a sta bi promenio da je trener,pa nikada ga ne bi ni uzela za trenera,videli smo sta je uradio sa onim francuzom p a matjuom i dokle je on dogurao!a nasa princeza ce ponovo na tron,verovao on ili ne,a onda cu dsa vidim sta ce tada reci....!ne znam da li se seca da je i 2007 igrala finale i sjajno zapocela mec protiv enan,mada je trema ucinila svoje.znaci,nije slucajno bila na tronu!kakav kompleksas

nemanja

pre 14 godina

Tih sto owi ljudi izmisljaju kriwe drine,strasnO!! gledajte swoja posla.....! ANA IVANOVIC IMA NAJBOLJI FORHEND NA SVETU(sto se da i primetiti u owom mecu,koliko samo ritern winera)....woli te cela SRBIJA! oswojices opet owaj grend slem,sigurno!!

milos

pre 14 godina

Ana ima pravo da se raduje posle svakog poena ukoliko to zeli!!!A i Erani se bogami radovala cak i posle Anine duple servis greske!!!!Ono njeno stenjanje me je prosto uzasavalo pa ni Nadal ne stenje onako!!!!Opsta katastrofa za Italijanku!!!!A sto se tice onog poena svaki igrac ima pravo da zaustavi igru ukoliko misli da je loptica u autu uostalom sama je sudija to potvrdila a ona Erani pocela tu nesto da izvodi da se buni jao kako me je samo tad iznervirala tv sam mogao da polomim!!!!Od tada Ana pocinje u inat njoj da se raduje posle svakog vinera a bogami i greske protivnice!!!!I ja bi to isto uradio!!!!Sta fali njenom AJDE ili IDEMO bolje da vice posle poena nego da vristi u toku poena kao njena protivnica danas!!!!Uostalom sasvim solidna igra danas!!!Ana imas kapaciteta imas igru samo jos malo meceva da popravis samopouzdanje i da te koleno ne dira ti dobijas ovu titulu!!!
Napred Anci i gazi ih sve redom!!!
Pozdrav svim iskrenim navijacima a pljuvaci out sa sajta!!!!
TOliko

Zoki

pre 14 godina

Nemoj vise ko Anu da mi dira...

Kome je to ukrala poen???? Je li nastavila da igra, nije... Mogla je lagano da odigra ono da je htjela nego je prekinula poen... To bi svako uradio...

I ako neko ne voli Anu nema potrebe da komentarise ovdje...

Djevojka se raduje svakom poenu, sto je meni normalno, jer kod nje nikad nista nije gotovo do samog kraja... Uvijek je skoncetrisana... I ja to postujem... Jer i kod rezultata 5:1 raduje se poenu kao da je prvi... Znaci svaki poen joj je bitan... Da tako i druge teniserke razmisljaju bilo bi bolje...

Sjutra na redu ostali srpski teniseri... Nadam se da ce nastaviti po Aninom... :))))

djox

pre 14 godina

@real@komentar br.24
A znas li ti nesto lepo da kazes,osim sto znas da plujes???!!!Ne znas da kazes da je danas imala odlican forhend i izlazak na mrezu,a?a znas da pljujes!!!

Boss

pre 14 godina

Ovde pojedince nek je sramota.Pljuju po Ani kad god mogu,bilo koja vest vezana za nju im je prilika za to,sta god da Ana uradi ne valja,ne valja kad se raduje,ne valja kad pobedjuje,ne valja kad gubi,ne valja sta god bilo.Kako pojedincima udovoljiti?Ona ima samo 21 god. i jos nije potpuno sazrela.Vi koji je pljujete ste sigurno vrhunski poznavaoci tenisa,treneri samo sampionima,a ne poznajete ni trecinu pravila.Drzite se jednog poena koji je i bio Anin,potencirate nepostojece sudijske greske,po vama su to kradje,a koliko u danasnjem sportu ima sudijskih gresaka i kradja i to u najmanju ruku 1/2 finalima pojedinih sportova.Ana je pre svega vaspitana i kulturna devojka i sportistkinja.Pljivaci potencirate i to kada se ona slika za neki casopis a vasa Jecu ne pominjete a ona je po pitanju potenciranja u medijima 1000000 gora od Ane ali ipak,po vama,Ana je gora.Sramota.Ana se nikad ne pravda posle poraza za razliku od vase Jece koja smatra da je ona kraljica i da ona moze da izgubi samo zbog svojih gresaka a ne zbog toga sto je neko bolji i kvalitetniji od nje.Njene protivnice,po njoj,nemaju pojma samo su njene greske u pitanju.Pred Anom je vreme a sta ce ona da radi sa svojim zivotom i tenisom bi trebalo da bude samo njena stvar.

luka

pre 14 godina

od sjaja do ocaja...
forhend poprilicno dobor dkoro kao brosle god u ovo vreme
servis moze dosta bolje al i ovako je dosta dobar jedini problem je izbacaj lotice
bekhend u 1. setu uzas zahvatala loticu od dole slala balone na sredinu terena
u 2. je izgledalo mnogo bolje al ipak ne bas dobro
strpljenje uzasno i koriscenje sansi
kretenje tako tako

mislim da novi trener polako vraca anu ali najveci problem je samopouzdanje odlican rezultat pod hitno je potreban,menja joj pomao stil igre narocito kod bekhenda a to mi se ne svidja

sve u svemu ja je i dalje obozavam

aihaa ajdee..haha

bane

pre 14 godina

Bravo Ana!
Ali bogami i Italijanka je prasila punom parom. Vrlo lepa partija one Italijanke, skoro mi dodje zao sto ne ide dalje. Sa onakvom igrom moze samo da zali sto joj je zreb odredio Anu u prvom kolu, bas nepravda za nju..
Ana je igrala sasvim dobro, nemam nekih zamerki na njenu igru osim na nevitesko ponasanje oko onog poena. Nije smela zbog svog ugleda da se blamira pred onom Italijankom i da joj krade poen. Mislim da to zaista vise ne sme da dozvoli sebi, ali stvaro ne. Cak me cudi sto publika nije masovno posle toga stala na Italijankinu stranu pa bi igrala i protiv publike. Jednostavno, sve devojke su strasno motivisane da igraju protiv Ane a ova danas je narocito navalila..
Koliko je bila motivisana vidi se po servisu kada je prosto skrgutala zubima kao da ce ugristi Anu...:-)
Dakle rezime pocetka: igra dobra, ali pazi na ponasanje!
Nemoj tu da padnes..

Dorćolac

pre 14 godina

Nista bolje nije moglo biti.
Vratio sam se da komentarisem na b92 jer boljeg sajta nema i nema nista bolje od onih 80 preporuka na moj komentar. Živim od toga po nedelju dana. Jos kad se zna da sam najbolji komentator sve je jasno jer je vecina mojih konkurenata dobila nogu hahaha.
Bravo Ana. Napred za Srbiju, napred za Kosovo!
Pozdrav b92. mom najboljem sajtu. Da parafraziram sebe (ali pod drugim nikom hahaha)
YOU ARE SIMPPLY THE BEST F**K THE REST!

Sane

pre 14 godina

@zoran

A ti si majstore,sta?Profesionalni teniski sudac?Bas interesantno da sudac na terenu nije mislio
da je poen "ukraden",za razliku od tvojeg "profesionalnog' teniskog oka.
Jos nesto,ti izgleda nisi primetio radovanja Erani na Anine greske i njene stisnute pesnice?
Izgleda da si ti uzeo pogresan,katastrofalan, pravac.
I samo pitanje na kraju,nesto mi se cini da si ti Jankovicev fan,zar ne?

puf

pre 14 godina

(Veran JJ, a voli i Anu, 24. maj 2009 14:27)
aj ne lupaj, e izvini sto sam pogodio vrh mrezice i sto je loptica pala u tvoje polje, ili izvini sto sam pogodio samu liniju i sto sam dobio poen. To samo u tenisu ima, gde si video da se u fudbalu neko izvini protivniku ako je sam sebi dao autogol? Nigde, nego se to jos vise nabija na nos!
A i sta vam smetaju njeni laktovi? Meni su bas kul. I ne treba nikome da se izvinjava za poen koji ona dobije. Samo napred Anci, vratices se ti. Verujem u tebe

Vasilije

pre 14 godina

Tako je, korak po korak.Ima tu štošta da se popravi ali, prva dva,tri kola su uvek problematična. Mislim da je za nju ključno da povrati samopouzdanje. Ako psihički bude jaka ponovo će da uzme neki Gren Slem, nije toliko bitno da li sada, do kraja ove, ili iduće godine.

1k.CoKa

pre 14 godina

Recicu vam samo jedno gresite ako mislite da je Ana odigrala lose ovaj mec,jednostavno Errani je odigrala fantasticno imala je vrlo malo gresaka.Ana igra solidno ali ako bude samo za nijansu podigla igru odbranice titulu.Jedino ako se bude uplasila od odbrane, inace titula je njena.VERUJTE MI

milos

pre 14 godina

objektivno: molim te ne lupaj gluposti zbog sudijske greske Erani izgubila koncentraciju to nije ni bila greska ona je izgubila mec zbog Anine igre koja ju je sve vreme gazila i gazila svojom igrom!!!Tokom citavog meca sve je zavisilo od Ane, Erani je mogla samo da se nada da ce Anci vise gresiti sto se nije desilo!!!
A teniske strucnjake molim da ne komentarisu Aninu igru jer nemaju pojma!!!!!
GO Anchi!!!!

Aleksandar

pre 14 godina

Zаšto mislite da je greška radovati se posle svakog poena?
Time podstiče sebe samu da nastavi u istom tempu, a protivnici ostavlja malo prostora da se raduje. Mislim da se Anči konačno probudila posle duge pauze, može se reći od oktobra prošle godine. Samo napred i guraj što dalje!

Bravo Ana

pre 14 godina

Dobro je dobro je bice bolje tek je prvo kolo neka samo dize ona pesnicu u visi i po milion puta, a onima kome se to ne svidja nek promene kanal.A sto se tice onog nazovi ukredenog poena onaj sa RTS lepo objasnio tako da od toga nema nista pa taj covek ipak se bavi tenisom za razliku od ovde nekih. Tako tisina i navijate malo a ne samo da kritikujete.

Raul 7

pre 14 godina

Mogu patriJJote da pisu sta hoce,Ana je PRVA I JEDINA TENISERKA iz Srbije ( Monika je igrala za SFRJ ) koja je osvojila GS a o medjusobnom skoru sa dve i po godine starijom Jelenom da i ne govorim.Jednostavno,ja navijam za Anu jer Jelena igra defanzivan,ziherashki i dosadan tenis.Tj,besomucno prebacuje lopticu sa osnovne linije i ceka da protivnica pograsi a o napadu i ne razmislja.

Ana carica

pre 14 godina

U meču koji je trajao 2 sata i 2 minuta minuta, banilac titule Ana, uspela je da pobedi 44 teniserku sveta kojoj je najveći uspeh u karijeri bio plasman u 1/4 finale Brizbejna ove godine. Bravo Ana, korak po korak, idemo do titule.

Slavko

pre 14 godina

Svaka cast Ana na danasnjoj pobedi. Agresivno i napadacki i nema problema. Samo jos malo da se uigra i do titule. Sa 25 vinera sto je vise od jednog seta. Poneka greska iz bekhenda ali je to zbog loseg tajminga odnosno nedostatka meceva. Inace ovakva igra obecava.

Kole

pre 14 godina

Ana Ivanovic sa formom s kojom igra tesko da moze dalje od cetvrtfinala,mada je i ono daleko...
Manite sad patriotizam i cinjenicu da je jedna od najlepsih teniserki sveta,ali te stvari ne igraju tenis.

Zarkoi

pre 14 godina

@Marija

Mi teniske neznalice???
Veruj mi, kad procitam tvoj komentar tesim se....

A sto se tice Ane.....

Pa ja i nisam zadovoljan njenom igrom...
Ne smes u prvom kolu Grend Slema dozvoliti protivnoci da servira za set...

Naravno treba uzeti u obzir i dobru igru protivnice, ali nije to to....

Videcemo kako ce biti u nastavku...
Ja joj zelim sve najbolje, ali bice tesko...

Zvonareva se povukla....
Sada Sharapova ima laksi zreb.....
He, he..;););)

Jeca

pre 14 godina

BRAVO ZA ANU!
Ipak je prosla... :)
Doduse,morala bi da popravi servis i kretanje...
Ali posto je ovo ipak prvi mec,nadam se da ce uspeti! :)

Dana iz dućana

pre 14 godina

@Nestašica

Pesimitisčki nick. I opet vredjanje. Nije lepo, ali očigledno i to nekome pričinjava zadovoljstvo. Carica ili Kraljica, meni je svejedno, obe su naše, obe volim i za obe navijam. Reći za nekoga da je prodavačica magle o grand slemovima, ili puka skupljačica bodova i da je to jedino što je u životu imala... (neću da upotrebim neku grublju reč), ali u najmanju ruku, besmislica je, a i ružno je. Svaka od njih ide na turnir sa potajnom nadom i samo sa jednom željom: da baš ona slavi i osvoji trofej, a bodovi dodju pride kao ispostava računa za neku ukupnu računicu. Jer, šta misliš, posle mukotrpnih priprema i treninga, zašto poteku suze kad se izgubi ili pobedi? Zbog bodova? Ne, ne, @Nestašice. Već zbog pehara, zbog slave, zbog toga što se svi bore da budu medju najboljima ili najbolji. Ali i ako i ne uspeju, i ne osvoje ga, složićeš se, nije to razlog za nipodaštavanje.

I još nešto @Nestašice, ne skupljaju se kako kažeš, „termiti“ oko „Dane iz dućana“ zato što nekog mrze, već naprotiv, zato što ih ima mnogo kojima je bliža istina i ljubav, a mržnje im je više preko glave. Eto, toliko, pozdravlja te

objektivno

pre 14 godina

Errani je u 1. setu pokazala bolju igru, bolje kretanje, zahvaljujući diskutabilnoj sudijskoj odluci u poslednjem odlučujećem gemu, Ivanović je dobila set, nije samo zbog tog jednog poena, logično da Errani nakon toga nije mogla brzo da se oporavi od takve odluke.

Nestašica

pre 14 godina

Mnogo je crvenih termita zazujalo na svaki komentar koji podržava Anu. Spremni su da čoveku popasu pamet. Termita za dve godine biti neće, jer će se kod Carice pojaviti velika nastašica bodova, jedino čega je u životu imala, i pošto neće moći više da prodaje maglu o "grend slemovima" - zatvoriće dućan, Dani će dati otkaz, i to će biti kraj. Ende.

JAS

pre 14 godina

Safina dobila Anne Keothavong sa 6:0, 6:0.
Ocigledno, devojku motivise to sto je stampa omalovazava. Eh, da su i nase devojke tako reagovale na napise stampe. Kad teniserka pogleda ovaj rezultat, ne moze a da barem malo ne posumnja u svoje sanse protiv Safine. Kod svakog igraca dodje momenat, kada on(a) moze dodatnu dividendu da ubira na racun svoje pozicije. Tako je bilo sa Federerom, tako je sada sa Rafom. Koliko puta se desilo da nekome zadrhti ruka zbog oreala nepobedivosti koji ovi protivnici imaju. Nase devojke su bile u idealnoj prilici da to isto urade, ali avaj, one su umesto da jos vise pobedjujuj na racun svoje reputacije, posustale pod pritiskom iste.
Dobro. Sta je tu je.
Sada treba uciti iz toga, i UPAMTITI kad se nadju nasuprot Safine, Serene i slicnih velicina, da su i one samo protivnice, pobedive, i pored ovakvih 'statement' meceva. A takodje i one treba da nastoje da pobedjuju na ovakav nacin kad god mogu, i da ne prodaju vec dobijene pobede u bescenje, da ne pretvaraju dobijeno u veresiju, jer ce im u sledecim mecevima mozda jedna ovakva pobeda pomoci, posredno, tako sto ce uci u protivnicinu psihu.

Vazno je samo iz svakog iskustva uciti.

Inace, Wozniacki je izjednacena sa Dusevinom, i ako ispadne, Jeleni bi mogao bas lepo da se otvori zreb, i bila bi LUDA da to ne iskoristi.
Zivot nam daje samo konacan broj prilika.
Idemo!

zoran

pre 14 godina

Anino ponasanje je katastrofalno.
Sto rece komentator na Eurosport British, radovanje posle svakog poena postaje smesno, kao da je u pitanju odlucujuci poen u finalu GS-a. Da ne pricamo sto je hladno ukrala poen svojoj protivnci trazeci da se potvrdi aut na loptu koju je uveliko vratila.

Steta..pogresan pravac je zauzela.

Prema prikazanoj igri ako prodje jos jedno kolo bice puna kapa.

Dorćolac

pre 14 godina

Nista bolje nije moglo biti.
Vratio sam se da komentarisem na b92 jer boljeg sajta nema i nema nista bolje od onih 80 preporuka na moj komentar. Živim od toga po nedelju dana. Jos kad se zna da sam najbolji komentator sve je jasno jer je vecina mojih konkurenata dobila nogu hahaha.
Bravo Ana. Napred za Srbiju, napred za Kosovo!
Pozdrav b92. mom najboljem sajtu. Da parafraziram sebe (ali pod drugim nikom hahaha)
YOU ARE SIMPPLY THE BEST F**K THE REST!

The End

pre 14 godina

Prvi set Ana je "ispitivala šljaku". Meni su ti njeni izgovori simpatični, ali i pored pokazane nesigurnosti (igrala je u grču, vidi se da joj fale turniri), ona je u izgubljenim pozicijama uvek isplivavala. To nije lako, to mogu samo velika imena (lako je kod nje i da dobijeni gem izgubi). Ne volim meč u kome teniserka ima "zakrpe" na nozi. Kad se to ona povredila? U Rimu? Ili ranije? Zašto je uopšte igrala u Fedu, kad Srbija ionako misli da nas je Carica, sama, uvela u A grupu? Srbija ne zna da je i Ana igrala i dobila svoj meč (2+1=3). A sad o drugom setu: Ana je imala toliko fenomenalnih udaraca, izlazaka na mrežu, asova, lako je došla do 5:1, a takvu igru u dva-tri poteza do poena, odavno nismo videli. Ne mislim da će Ana izdržati, ovako rovita, do kraja, ali važna je njena savremena igra, koja je na momente jedinstvena u svetu. Oni koji je treniraju izjavili su da je sve usmereno ka dostizanju igre najvišeg nivoa za godinu 2010/2011, kada će Ana biti potpuno fit i imaće 22-23 godine. Prošle godine, kad je imala 20, i posle RG-a samo pobedu u Lincu, bilo je ljudi koji su je slali u penziju. Carica ima 24, vrlo slabu igru i rezultate, ali nju niko ne šalje u penziju, čekaju se sva četiri "grend slema". Ne bih više o srpskom mentalitetu, moralu i teniskom znanju. Evo bisera: "Više mi se dopada Jecina igra." A to što se niko ne seća kad je poslednji put pobedila neku jaku teniserku (iz prvih 18), ma nećemo o tome...

objektivno

pre 14 godina

Errani je u 1. setu pokazala bolju igru, bolje kretanje, zahvaljujući diskutabilnoj sudijskoj odluci u poslednjem odlučujećem gemu, Ivanović je dobila set, nije samo zbog tog jednog poena, logično da Errani nakon toga nije mogla brzo da se oporavi od takve odluke.

Raul 7

pre 14 godina

Mogu patriJJote da pisu sta hoce,Ana je PRVA I JEDINA TENISERKA iz Srbije ( Monika je igrala za SFRJ ) koja je osvojila GS a o medjusobnom skoru sa dve i po godine starijom Jelenom da i ne govorim.Jednostavno,ja navijam za Anu jer Jelena igra defanzivan,ziherashki i dosadan tenis.Tj,besomucno prebacuje lopticu sa osnovne linije i ceka da protivnica pograsi a o napadu i ne razmislja.

nemanja

pre 14 godina

Tih sto owi ljudi izmisljaju kriwe drine,strasnO!! gledajte swoja posla.....! ANA IVANOVIC IMA NAJBOLJI FORHEND NA SVETU(sto se da i primetiti u owom mecu,koliko samo ritern winera)....woli te cela SRBIJA! oswojices opet owaj grend slem,sigurno!!

Ivan

pre 14 godina

Bicu samo realan.Igra je u trenucima licila na badminton,a Anino ponasanje posle osvajanja poena na gresku protivnice je katastrofalno.Prosto blamirajuce.Zelim joj puno srece u nastavku,ali sa ovakvom igrom...daj Boze da gresim.

Anin fan

pre 14 godina

Bilans: Ana pobedila Erani sa 7:5, 6:3. Meč trajao 2,02 sata. Za to vreme, dobijeni poen Ana slavila savijanjem lakta i stisnutom pesnicom izmedju 40 i 50 puta. Od toga, oko 20 puta na grešku protivnice. A onaj „ukraden poen“ u taj brejku.. no comment. Ali , nije Ana kriva... sudija snosi krivicu. Ana, jesi naša i volimo te, ali malo sportskog duha i u pobedi nije na odmet.

Djox

pre 14 godina

Dobarmec!na pocetkui Ana nije mogla da pronadje svoj ritam,a i nije iskoriscavala brejk lopte kojih je imala puno!Ali zato se u drugom setu probudila i pocela da igra kako zna agresivno i jake udarce!Ana svaki prvi mec je tezak!ZELIM TI ODBRANIS TITULU NA RG,JER TI TO MOZES!AJDEEE

Boss

pre 14 godina

Ovde pojedince nek je sramota.Pljuju po Ani kad god mogu,bilo koja vest vezana za nju im je prilika za to,sta god da Ana uradi ne valja,ne valja kad se raduje,ne valja kad pobedjuje,ne valja kad gubi,ne valja sta god bilo.Kako pojedincima udovoljiti?Ona ima samo 21 god. i jos nije potpuno sazrela.Vi koji je pljujete ste sigurno vrhunski poznavaoci tenisa,treneri samo sampionima,a ne poznajete ni trecinu pravila.Drzite se jednog poena koji je i bio Anin,potencirate nepostojece sudijske greske,po vama su to kradje,a koliko u danasnjem sportu ima sudijskih gresaka i kradja i to u najmanju ruku 1/2 finalima pojedinih sportova.Ana je pre svega vaspitana i kulturna devojka i sportistkinja.Pljivaci potencirate i to kada se ona slika za neki casopis a vasa Jecu ne pominjete a ona je po pitanju potenciranja u medijima 1000000 gora od Ane ali ipak,po vama,Ana je gora.Sramota.Ana se nikad ne pravda posle poraza za razliku od vase Jece koja smatra da je ona kraljica i da ona moze da izgubi samo zbog svojih gresaka a ne zbog toga sto je neko bolji i kvalitetniji od nje.Njene protivnice,po njoj,nemaju pojma samo su njene greske u pitanju.Pred Anom je vreme a sta ce ona da radi sa svojim zivotom i tenisom bi trebalo da bude samo njena stvar.

puf

pre 14 godina

(Veran JJ, a voli i Anu, 24. maj 2009 14:27)
aj ne lupaj, e izvini sto sam pogodio vrh mrezice i sto je loptica pala u tvoje polje, ili izvini sto sam pogodio samu liniju i sto sam dobio poen. To samo u tenisu ima, gde si video da se u fudbalu neko izvini protivniku ako je sam sebi dao autogol? Nigde, nego se to jos vise nabija na nos!
A i sta vam smetaju njeni laktovi? Meni su bas kul. I ne treba nikome da se izvinjava za poen koji ona dobije. Samo napred Anci, vratices se ti. Verujem u tebe

M. Bakov

pre 14 godina

@Real
Da li da Vam kažem samo jedno - pojma nemate o tenisu. Neću, to nije lepo. Vi samo ne znate šta je ubojiti, precizan i "nizak" dugi forhend koji završava u samom uglu terena, prst od linije ili na samoj liniji. Ti se udarci ne vraćaju! Vi ne znate da teniserke koje imaju košarkašku visinu (Devenport, Venus, Šarapova, Ana, Azarenka...) nemaju potrebe da jurcaju za loptama kao muva bez glave, niti im visina do dozboljava, jer svojim silovitim udarcima ne daju protivnici oka da otvori i svaki meki udarac čekaju na mreži i kažnjavaju to zakucavanjem. Visina im omogućava da njihovi servisi budu kraći (reč je o visini ugla koji polazi od uzdignute ruke serverke, ide preko mreže i pada na teren; to je geometrija, ako nešto o njoj znate, možete da napravite skicu, uz pomoć olovke i lenjira, i sve ćete videti kao na dlanu). Visoke teniserke imaju prednost i da lopte vraćaju nisko, tik iznad mreže (zato Venus dosta često čistu loptu udari u mrežu, jer nikada nije slala balone u hemisferu)... dakle, tik iznad mreže. pravolinijski, do osnovne linije, a tada zbog malog ugla udara o teren (recimo desetak stepeni), lopta i ne odskače visoko, nego samo sklizne u nedohvat. To su neke osbove tenisa, ali mislim da Vi više volite visoku igru sitnih i niskih teniserki. Vaš izbor. Otkako se igra savremeni tenis snage i agresivnosti, samo su Martina Hingis i Žistin Enen uspele da osvajaju "grend slemove" (Kuznjecova je to uspela zaista izvan pameti). Sve ostale odnele su Devenport, Serena, Venus, Šarapova, Ana... Danas ne postoji nijedna defanzivna teniserka koja može da se odupre Dinari, Voznijackoj, Azarenki, Šarapovoj, Ani (za koji mesec), tu je i Klejbajeva jer je mlada, tu su još i večne dve sestrice, i sve one loptice ne prebacuju preko mreže, nego ih katapultiraju. Jednostavno, devojke koje nisu u stanju da igru približe muškom tenisu, nemaju šta više da traže. Kupite neku knjigu o osnovama tenisa. Sve u knjigama "naučno" objašnjeno. Bez učenja i treniranja ne može se upoznati tenis, a lupetanje iz glave čini ljude više tužnim nego smešnim. Meni često bude žao kad pročitam koliko neki ljudi zaista pojma nemaju, a žele da učestviju i to je ljudski, ali nije lepo da neznalice vređaju one koji su tenis igrali ili osnovne zakonitosti ove igre predavali mlađima. Hvala na razumevanju.

Ana carica

pre 14 godina

U meču koji je trajao 2 sata i 2 minuta minuta, banilac titule Ana, uspela je da pobedi 44 teniserku sveta kojoj je najveći uspeh u karijeri bio plasman u 1/4 finale Brizbejna ove godine. Bravo Ana, korak po korak, idemo do titule.

Marijana

pre 14 godina

@Saša Matić
I jedno i drugo. Nisi video kako je izlazila na mrežu, uvek uspešno. Onima koji kažu teško, kažem da je taj-brek dobila lako, a da je u drugom setu udarala stravično i došla do 5:1. Da li znate koliko je vinera i asova napravila? Pojma nemate a neću da vam kažem, jer ste teniske neznalice. Šta je tu onda bilo teško? Mislim da vi ne znate šta gledate. Vi uživate u badmintonu.

milos

pre 14 godina

Ana ima pravo da se raduje posle svakog poena ukoliko to zeli!!!A i Erani se bogami radovala cak i posle Anine duple servis greske!!!!Ono njeno stenjanje me je prosto uzasavalo pa ni Nadal ne stenje onako!!!!Opsta katastrofa za Italijanku!!!!A sto se tice onog poena svaki igrac ima pravo da zaustavi igru ukoliko misli da je loptica u autu uostalom sama je sudija to potvrdila a ona Erani pocela tu nesto da izvodi da se buni jao kako me je samo tad iznervirala tv sam mogao da polomim!!!!Od tada Ana pocinje u inat njoj da se raduje posle svakog vinera a bogami i greske protivnice!!!!I ja bi to isto uradio!!!!Sta fali njenom AJDE ili IDEMO bolje da vice posle poena nego da vristi u toku poena kao njena protivnica danas!!!!Uostalom sasvim solidna igra danas!!!Ana imas kapaciteta imas igru samo jos malo meceva da popravis samopouzdanje i da te koleno ne dira ti dobijas ovu titulu!!!
Napred Anci i gazi ih sve redom!!!
Pozdrav svim iskrenim navijacima a pljuvaci out sa sajta!!!!
TOliko

Sane

pre 14 godina

@zoran

A ti si majstore,sta?Profesionalni teniski sudac?Bas interesantno da sudac na terenu nije mislio
da je poen "ukraden",za razliku od tvojeg "profesionalnog' teniskog oka.
Jos nesto,ti izgleda nisi primetio radovanja Erani na Anine greske i njene stisnute pesnice?
Izgleda da si ti uzeo pogresan,katastrofalan, pravac.
I samo pitanje na kraju,nesto mi se cini da si ti Jankovicev fan,zar ne?

Kole

pre 14 godina

Ana Ivanovic sa formom s kojom igra tesko da moze dalje od cetvrtfinala,mada je i ono daleko...
Manite sad patriotizam i cinjenicu da je jedna od najlepsih teniserki sveta,ali te stvari ne igraju tenis.

Zarkoi

pre 14 godina

@Marija

Mi teniske neznalice???
Veruj mi, kad procitam tvoj komentar tesim se....

A sto se tice Ane.....

Pa ja i nisam zadovoljan njenom igrom...
Ne smes u prvom kolu Grend Slema dozvoliti protivnoci da servira za set...

Naravno treba uzeti u obzir i dobru igru protivnice, ali nije to to....

Videcemo kako ce biti u nastavku...
Ja joj zelim sve najbolje, ali bice tesko...

Zvonareva se povukla....
Sada Sharapova ima laksi zreb.....
He, he..;););)

Zoki

pre 14 godina

Nemoj vise ko Anu da mi dira...

Kome je to ukrala poen???? Je li nastavila da igra, nije... Mogla je lagano da odigra ono da je htjela nego je prekinula poen... To bi svako uradio...

I ako neko ne voli Anu nema potrebe da komentarise ovdje...

Djevojka se raduje svakom poenu, sto je meni normalno, jer kod nje nikad nista nije gotovo do samog kraja... Uvijek je skoncetrisana... I ja to postujem... Jer i kod rezultata 5:1 raduje se poenu kao da je prvi... Znaci svaki poen joj je bitan... Da tako i druge teniserke razmisljaju bilo bi bolje...

Sjutra na redu ostali srpski teniseri... Nadam se da ce nastaviti po Aninom... :))))

Dana iz dućana

pre 14 godina

@The end - kom. 20

Gledao si Anin deul, pa njega i komentariši. Nije baš da uvek, u svakom prilici moraš loše o Jeleni, ostavi se malo Jelene na miru. Ako ćemo pravo, ni Ana ni Jelena ove godine nisu baš za pohvalu što se rezultata tiče.
A što se 2008. godine tiče, sve se može proveriti. Ana je bila odlična u prvoj polovini godine, igrala F AO, trofej u IW, trofej na RG, trofej Linc, Jelena konstantno dobra cele godine: SF AO, SF IW, SF RG, F Majamija, F USO, trofej Rim, Peking Štutgart, Moskva...
Dakle, voli i navijaj za koju hoćeš teniserku, tvoje je pravo, ali nemoj već posle prvog odigranog meča o lažnom moralisanju i nemoj da gadjaš otrovnim strelicama teniserku za koju ne navijaš, nije to ničim zaslužila.

Veran JJ, a voli i Anu

pre 14 godina

Navijam za Anu, veoma mi je drago što je pobedila i sve čestitke na samoj pobedi.
Jedino bih je upitao da li je nekada videla ili čula za sportsko izvinjenje kad njena loptica dotakne vrh mreže. Ili i u tim trenucima Ana baš mora da savije lakat*** i pokaže pesnicu***
Ajde Ana do titule, ali malčice obuzdaj taj lakat, ne mora baš uvek....

Aleksandar

pre 14 godina

Zаšto mislite da je greška radovati se posle svakog poena?
Time podstiče sebe samu da nastavi u istom tempu, a protivnici ostavlja malo prostora da se raduje. Mislim da se Anči konačno probudila posle duge pauze, može se reći od oktobra prošle godine. Samo napred i guraj što dalje!

djox

pre 14 godina

@real@komentar br.24
A znas li ti nesto lepo da kazes,osim sto znas da plujes???!!!Ne znas da kazes da je danas imala odlican forhend i izlazak na mrezu,a?a znas da pljujes!!!

Alisa

pre 14 godina

Prvi set na jedvite jade! Ali vazno je da je prosla... Ne bih obracala paznju na komentare Eurosport-a na engleskom, jer mislim da nisu nepristrasni. Holandskom komentatoru na istom Eurosportu dizanje pesnice nije smetalo, vec je to smatrao dokazom Aninog samopouzdanja. Jedino sto joj je zamerio je taj jedan poen kada je nastavila na igra reli. By the way, nigde vece mrznje prema 'domacim' igracima nisam videla kao na ovom sajtu!

Nestašica

pre 14 godina

Mnogo je crvenih termita zazujalo na svaki komentar koji podržava Anu. Spremni su da čoveku popasu pamet. Termita za dve godine biti neće, jer će se kod Carice pojaviti velika nastašica bodova, jedino čega je u životu imala, i pošto neće moći više da prodaje maglu o "grend slemovima" - zatvoriće dućan, Dani će dati otkaz, i to će biti kraj. Ende.

branko

pre 14 godina

Нема на свету више од 5 – 6 играчица које се у мечевима против Ане `нешто питају` тј. које могу утицати на резултат СВОЈОМ игром. Све остале, њих преко 100, играјући против Ане нити шта могу нити шта треба да ураде. Све ће урадити Ана сама. Дакле, ако изузмемо тих 5 –6 тенисерки, у свим осталим мечевима Ана побеђује: некад себе а некад противнице. За разлику од многих тенисера и тенисерки код који је сваки поен тешки рад и `копање руде`, код Ане је све брзо и лако. Лако и добија и губи и поене и гемове и сетове и мечеве. Колико год се ово некоме допадало а некоме не, ја мислим да Ана другачије не зна, па према томе и не треба да игра. Кад је прошле године покушала да то промени није ваљало. Дакле, Ана треба да задржи тај стил и да настоји да га унапређује што највише може а ми који је гледамо унапред знамо како ће изгледати меч, али никад не знамо како ће се завршити.

Ana SAMPION!

pre 14 godina

Kod Ane najvise cenim sto uvek,gubila ili dobijala, igra napadacku igra i stalno pokusava da bude ta koja diktira poene u mecu.To je hrabro i rizicno ali samo tako se dolazi do velikih rezultata.Podseca me na Barselonu u fudbalu,uvek se trude da drze sve konce u svojim rukama i stalno su orijentisani na napad.Mislim da je to igra koja prolazi sada i prolazice u buducnosti.Napred Ana,zelim ti da odbranis titulu!

nikola

pre 14 godina

jeste li culi onog m vilandera na eurosportu?!covek je ponovio cak 3 puta kako ne zna kako je osvojila roland garros prosle godine iako je igrala fenomenalno i rasturila safinu,na koju je on tipovao,ne dopustivsi da joj uzme ni set!!a potencira kako je za nju bitnija uloga van terena nego na terenu?!ali ipak ocekuje da ce osvajati grend slemove?!kontradiktorno skroz!zato sto je covek svestan da je ona ipak jedna od najboljih teniserki na wta turu ali ocigledno ima neki problem sa njom ili samim sobom!a sta bi promenio da je trener,pa nikada ga ne bi ni uzela za trenera,videli smo sta je uradio sa onim francuzom p a matjuom i dokle je on dogurao!a nasa princeza ce ponovo na tron,verovao on ili ne,a onda cu dsa vidim sta ce tada reci....!ne znam da li se seca da je i 2007 igrala finale i sjajno zapocela mec protiv enan,mada je trema ucinila svoje.znaci,nije slucajno bila na tronu!kakav kompleksas

Bravo Ana

pre 14 godina

Dobro je dobro je bice bolje tek je prvo kolo neka samo dize ona pesnicu u visi i po milion puta, a onima kome se to ne svidja nek promene kanal.A sto se tice onog nazovi ukredenog poena onaj sa RTS lepo objasnio tako da od toga nema nista pa taj covek ipak se bavi tenisom za razliku od ovde nekih. Tako tisina i navijate malo a ne samo da kritikujete.

Sanja

pre 14 godina

Ana je odigrala sasvim solidno , obzirom na povredu i malo odigranih meceva.Ali je ova Erani odigrala preko svojih mogucnosti!Pogadjala je nemoguce lopte za taj rang igracice pa je i mec tako dugo trajao.Tacno da je i Ana malo dozvolila da se ova razigra ali je ipak sve bilo pod kontrolom.I prosle godine se namucila sa Sofijom Arvidson pa je posle sve krenulo kako treba.

AJDE ANA PO TITULU!!!!!

bane

pre 14 godina

Bravo Ana!
Ali bogami i Italijanka je prasila punom parom. Vrlo lepa partija one Italijanke, skoro mi dodje zao sto ne ide dalje. Sa onakvom igrom moze samo da zali sto joj je zreb odredio Anu u prvom kolu, bas nepravda za nju..
Ana je igrala sasvim dobro, nemam nekih zamerki na njenu igru osim na nevitesko ponasanje oko onog poena. Nije smela zbog svog ugleda da se blamira pred onom Italijankom i da joj krade poen. Mislim da to zaista vise ne sme da dozvoli sebi, ali stvaro ne. Cak me cudi sto publika nije masovno posle toga stala na Italijankinu stranu pa bi igrala i protiv publike. Jednostavno, sve devojke su strasno motivisane da igraju protiv Ane a ova danas je narocito navalila..
Koliko je bila motivisana vidi se po servisu kada je prosto skrgutala zubima kao da ce ugristi Anu...:-)
Dakle rezime pocetka: igra dobra, ali pazi na ponasanje!
Nemoj tu da padnes..

Vasilije

pre 14 godina

Tako je, korak po korak.Ima tu štošta da se popravi ali, prva dva,tri kola su uvek problematična. Mislim da je za nju ključno da povrati samopouzdanje. Ako psihički bude jaka ponovo će da uzme neki Gren Slem, nije toliko bitno da li sada, do kraja ove, ili iduće godine.

1k.CoKa

pre 14 godina

Recicu vam samo jedno gresite ako mislite da je Ana odigrala lose ovaj mec,jednostavno Errani je odigrala fantasticno imala je vrlo malo gresaka.Ana igra solidno ali ako bude samo za nijansu podigla igru odbranice titulu.Jedino ako se bude uplasila od odbrane, inace titula je njena.VERUJTE MI

Jeca

pre 14 godina

BRAVO ZA ANU!
Ipak je prosla... :)
Doduse,morala bi da popravi servis i kretanje...
Ali posto je ovo ipak prvi mec,nadam se da ce uspeti! :)

luka

pre 14 godina

od sjaja do ocaja...
forhend poprilicno dobor dkoro kao brosle god u ovo vreme
servis moze dosta bolje al i ovako je dosta dobar jedini problem je izbacaj lotice
bekhend u 1. setu uzas zahvatala loticu od dole slala balone na sredinu terena
u 2. je izgledalo mnogo bolje al ipak ne bas dobro
strpljenje uzasno i koriscenje sansi
kretenje tako tako

mislim da novi trener polako vraca anu ali najveci problem je samopouzdanje odlican rezultat pod hitno je potreban,menja joj pomao stil igre narocito kod bekhenda a to mi se ne svidja

sve u svemu ja je i dalje obozavam

aihaa ajdee..haha

milos

pre 14 godina

objektivno: molim te ne lupaj gluposti zbog sudijske greske Erani izgubila koncentraciju to nije ni bila greska ona je izgubila mec zbog Anine igre koja ju je sve vreme gazila i gazila svojom igrom!!!Tokom citavog meca sve je zavisilo od Ane, Erani je mogla samo da se nada da ce Anci vise gresiti sto se nije desilo!!!
A teniske strucnjake molim da ne komentarisu Aninu igru jer nemaju pojma!!!!!
GO Anchi!!!!

Dana iz dućana

pre 14 godina

@Nestašica

Pesimitisčki nick. I opet vredjanje. Nije lepo, ali očigledno i to nekome pričinjava zadovoljstvo. Carica ili Kraljica, meni je svejedno, obe su naše, obe volim i za obe navijam. Reći za nekoga da je prodavačica magle o grand slemovima, ili puka skupljačica bodova i da je to jedino što je u životu imala... (neću da upotrebim neku grublju reč), ali u najmanju ruku, besmislica je, a i ružno je. Svaka od njih ide na turnir sa potajnom nadom i samo sa jednom željom: da baš ona slavi i osvoji trofej, a bodovi dodju pride kao ispostava računa za neku ukupnu računicu. Jer, šta misliš, posle mukotrpnih priprema i treninga, zašto poteku suze kad se izgubi ili pobedi? Zbog bodova? Ne, ne, @Nestašice. Već zbog pehara, zbog slave, zbog toga što se svi bore da budu medju najboljima ili najbolji. Ali i ako i ne uspeju, i ne osvoje ga, složićeš se, nije to razlog za nipodaštavanje.

I još nešto @Nestašice, ne skupljaju se kako kažeš, „termiti“ oko „Dane iz dućana“ zato što nekog mrze, već naprotiv, zato što ih ima mnogo kojima je bliža istina i ljubav, a mržnje im je više preko glave. Eto, toliko, pozdravlja te

Slavko

pre 14 godina

Svaka cast Ana na danasnjoj pobedi. Agresivno i napadacki i nema problema. Samo jos malo da se uigra i do titule. Sa 25 vinera sto je vise od jednog seta. Poneka greska iz bekhenda ali je to zbog loseg tajminga odnosno nedostatka meceva. Inace ovakva igra obecava.

JAS

pre 14 godina

Safina dobila Anne Keothavong sa 6:0, 6:0.
Ocigledno, devojku motivise to sto je stampa omalovazava. Eh, da su i nase devojke tako reagovale na napise stampe. Kad teniserka pogleda ovaj rezultat, ne moze a da barem malo ne posumnja u svoje sanse protiv Safine. Kod svakog igraca dodje momenat, kada on(a) moze dodatnu dividendu da ubira na racun svoje pozicije. Tako je bilo sa Federerom, tako je sada sa Rafom. Koliko puta se desilo da nekome zadrhti ruka zbog oreala nepobedivosti koji ovi protivnici imaju. Nase devojke su bile u idealnoj prilici da to isto urade, ali avaj, one su umesto da jos vise pobedjujuj na racun svoje reputacije, posustale pod pritiskom iste.
Dobro. Sta je tu je.
Sada treba uciti iz toga, i UPAMTITI kad se nadju nasuprot Safine, Serene i slicnih velicina, da su i one samo protivnice, pobedive, i pored ovakvih 'statement' meceva. A takodje i one treba da nastoje da pobedjuju na ovakav nacin kad god mogu, i da ne prodaju vec dobijene pobede u bescenje, da ne pretvaraju dobijeno u veresiju, jer ce im u sledecim mecevima mozda jedna ovakva pobeda pomoci, posredno, tako sto ce uci u protivnicinu psihu.

Vazno je samo iz svakog iskustva uciti.

Inace, Wozniacki je izjednacena sa Dusevinom, i ako ispadne, Jeleni bi mogao bas lepo da se otvori zreb, i bila bi LUDA da to ne iskoristi.
Zivot nam daje samo konacan broj prilika.
Idemo!