Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.10.2008.

17:56

Аna Ivanović: "Savršen meč"

Srpska teniserka Ana Ivanović smatra da je odigrala savršen meč posle pobede nad Ruskinjom Verom Zvonarevom u finalu Linca.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ivanovićeva je slavila sa 6:2, 6:1, posle samo 50 minuta igre i tako osvojila treću titulu ove sezone, a prvu posle četiri i po meseca pauze i trofeja na Rolan Garosu.

"Očekivala sam veoma težak meč, ali od prvog poena osećala sam se veoma dobro. Osećala sam da sam sprečila njen servis, pa i kada sam pravila greške, trudila sam se da nastavim da igram agresivno. To je tačno ono što je trebalo da radim. Mislim da sam odigrala savršen meč", rekla je Ivanovićeva.

Loš period, izazvan povredom palca, je iza nje, smatra Ivanovićeva.

"Lep je osećaj ponovo biti u finalu i pobedjivati. Ja sam veoma, veoma srećna. Počela sam ponovo da osećam svoju igru i igrala sam sve bolje iz meča u meč".

Prema njenim rečima, ranije je bila pod stresom zbog povrede i veoma želela da pobedi.

"Sada sam, međutim, počela da uživam u igri i takmičenju", rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka sada vodi sa 4:2 u međusobnim duelima sa Zvonarevom. Ruskinja je ocenila da je u finalu platila cenu napornog rasporeda na WTA turneji.

"Nisam mogla da zadržim koncentraciju na poenu i zato je bilo jako teško. Odlučila sam da igram svake nedelje posle Otvorenog prvenstva SAD, jer mnogo teniserki želi da učestvuje na završnom turniru. Danas sam platila cenu i nikada više neću da se opterećujem na takav način", rekla je Zvonareva.

Nagradni fond turnira u Lincu bio je 600.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu