Nova vest
Tenis

Petak, 26.09.2008.

16:07

Đoković u polufinalu Bangkoka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Bangkoku, savladavši Šveđanina Robina Soderlinga sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Meč između Đokovića i Soderlinga trajao je sat i 28 minuta. Treći reket sveta sastaće se u borbi za finale sa 27. na ATP listi Čehom Tomašom Berdihom, koji je bio bolji od Francuza Nikolasa Mahua rezultatom 7:6 (8:6), 6:3. Đoković se do sada nije sastajao sa Berdihom.

Četvrtfinalni duel započeo je u znaku međusobnog odmeravanja snaga srpskog i švedskog tenisera. "Zagrevanje" je potrajalo do desetog gema, kada je Đoković pri vođstvu od 5:4 uspešno izvršio prvi napad na servis protivnika i okončao set u svoju korist.

U nastavku je prvi reket Srbije ponovo stavio do znanja da će on voditi glavnu reč u borbi za ulazak u polufinale. Napravio je rani brejk i kod vođstva od 5:3 servirao za meč, da bi zatim Soderling iskoristio njegovo opuštanje i uzvratio brejkom (5:4), a zatim u naletu i izjednačio na 5:5.

To je međutim, bio njegov maksimum, s obzirom da je Đokiović naglo podigao nivo igre, ekspresno dobio gem na svoj servis i u poslednjem delu igre iskoristio treću meč loptu na servis protivnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu