Nova vest
Tenis

Sreda, 14.05.2008.

15:51

Poraz Ivanovićeve u Rimu

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Treću teniserku sveta Anu Ivanović pobedila je u drugom kolu WTA turnira u Rimu Bugarka Cvetana Pironkova sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 2:6. Srpska igračica je poražena od 64. teniserke sveta posle dva sata i 21 minut igre. Ivanovićeva je tokom celog meča mnogo grešila i to je glavni razlog poraza. Prvi put u 2008. godini srpska teniserka je izgubila na dva uzastopna meča pošto je u subotu poražena u polufinalu turnira u Berlinu od Ruskinje Jelene Dementijeve.

U prvom setu Ivanovićeva je loše servirala, a takođe joj nije išla ni igra na mreži. Pironkova je prvi put oduzela servis protivnici u šestom gemu, a do kraja tog dela igre obe su napravile još po jedan brejk. Bugarka je iskoristila šestu set loptu.

Drugi set je uglavnom zavisio od Anine igre koja je bila promenljiva. U finišu seta odigrala je nekoliko odličnih poena i činilo se da će biti mnogo bolja u odlučujućem trećem setu.

Ivanovićeva je loše počela treći set i već na startu izgubila gem na svoj servis, pa je Pironkova povela sa 3:0. Kod rezultata 3:1 Ana propušta dve brejk šanse i to je bio prelomni trenutak koji je odlučio pobednicu.

To je bilo drugo učešće naše teniserke u Rimu. Ivanovićeva je 2005. poražena u trećem kolu od Tatjane Golovin, a prethodne dve godine povlačila se zbog povreda.

Nagradni fond turnira u Rimu je 1.340.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu