Nova vest
Tenis

Petak, 06.03.2009.

00:37

Odložen početak meča u Benidormu!

Teniske reprezentacije Španije i Srbije neće u petak početi meč prvog kola Dejvis kupa u Benidormu!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Olujni vetar srušio je u četvrtak uveče jednu od montažnih tribina u sportskom kompleksu Tera Mitika, pa je početak meča odložen najmanje za 24 sata, saopštio je sudija Seren Frimel, koji je objasnio da je osnovni razlog za odlaganje briga za bezbednost igrača. Odluka o tome kada će meč početi biće doneta na sastanku u petak od 11 časova.

"Početak meča između Španije i Srbije odlaže se najmanje za 24 časa zbog velikog oštećenja tribina na montažnom stadionu u Benidormu. Zbog olujnog vetra došlo je do urušavanja dela tribina, ali je još bitiniji razlog za odlaganje starta bezbednost samih igrača. Trenutno sve španske službe rade maksimalnim intenzitetom na otklanjanju problema, ali ćemo održati novi sastanak u petak u 11 časova, na kome ćemo razmotriti dalju sudbinu meča. Oba selektora sam obavestio da je početak meča odložen za najmanje 24 časa jer i uz najbolje vremenske uslove ne verujem da za manje od osam sati rada stadion može da se dovede do normalnih uslova za igru", rekao je glavni sudija meča Seren Frimel posle olujnog vetra koji je je oštetio tribine montažnog objekta.

Frimel je odluku o odlaganju doneo u ponoć i saopštio je selektorima Obradoviću i Kosti, dodavši da u petak dve ekipe možda neće moći da koriste ni pomoćni teren za trening.

Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović je šokiran zbivanjima u Benidormu.

"Više vremena provodimo na sastancima nego sa igračima. Neočekivano je sve što se dešava oko ovog meča. Pored toga što zbog vremenskih uslova nismo imali dovoljan broj treninga, sada nam se dešava i da zbog tribina, a ne terena, bude ugrožena bezbednost publike i igrača, i da je početak meča prolongiran. To ni Niki Pilić nije doživeo u karijeri. Ostaje nam da vidimo da li možemo da treniramo na pomoćnom terenu i podelimo termine sa Špancima, naravno na sastanku, a zatim i da pokušamo da nađemo teren sa šljakom negde u blizini Benidorma da nesmetano radimo. Ovo nam remeti sve pripreme, ali sve je to tenis, sve je to sport", zaključuje selektor Bogdan Obradović.

Prema vremenskoj prognozi, vetar u tom delu Španije neće prestati da duva u naredna dva dana, pa je pitanje da li će se igrati i u subotu.

Po rasporedu mečeva, na teren je u 11 časova trebalo da izađu Novak Đoković i David Ferer, posle kojih bi se borili Rafael Nadal i Janko Tipsarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu