Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.06.2014.

17:30

Lopes izbacio Iznera, čeka Stena

Španski teniser Felisijano Lopes pobedio je devetog nosioca Džona Iznera u trećem kolu Vimbldona i osigurao duel sa Stanislasom Vavrinkom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lopes je do trijumfa došao sa 67 (6:8), 7:6 (8:6), 7:6 (7:3), 7:5, posle dva sata i 50 minuta igre.

Vavrinka je, s druge strane, bio mnogo sigurniji, pošto je protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana slavio sa 6:3, 6:3, 6:4.

Lopes i Izner su odigrali meč sa puno preokreta, što se vidi i po samom rezultatu. Tri seta su rešena u taj-brejku, a u jedinom preostalom nijanse su odlučile. Međutim, španski teniser je zasluženo slavio u meču koji je trebalo da bude odigran u subotu, ali je odložen zbog kiše u Londonu.

Zanimljivo, jedini brejk je viđen u četvrtom setu i zahvaljujući njemu je Lopes dobio meč. Španac je imao pet brejk prilika, a Izner samo dve tokom celog meča. Izner je imao 25 više vinera od španskog tenisera, ali je i imao gotovo tri puta više neiznuđenih grešaka, a na kraju je broj osvojenih poena bio u korist Španca, 157 u odnosu na 141.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu