Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.01.2014.

06:42

Ana: Nisam razmišljala ko je rival

Naša teniserka Ana Ivanović oduševljena je svojom najvećom pobedom od 2008. godine i najboljim rezultatom na Australijen openu u istom periodu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ivanovićeva je uspela da sruši najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams u tri seta (4:6, 6:3, 6:3).

"Ona je velika teniserka. Izašla sam na teren i pokušala da dam sve od sebe. Veoma sam uzbuđena zbog ove pobede", rekla je Ivanovićeva nakon meča.

Iako je izgubila prvi set, Ivanovićeva je u potpunosti nadigrala rivalku.

"Trudila sam se da igram u istom ritmu, nisam razmišljala protiv koga igram. Verovala sam u svoju igru I koncentrisala se na to", rekla je naša teniserka.

Ovo je verovatno najveća pobeda Ivanovićeve u poslednjih nekoliko godina i nastavak fantastičnog starta godine.

"Pobeda mi mnogo znači. Naporno sam radila. Nisam imala šta da izgubim, čak i kada sam grešila verovala sam u sebe. Uzbuđena sam jer sam se plasirala u četvrtfinala prvi put od 2008. godine", rekla je Ivanovićeva.

Ana je od prvog do poslednjeg poena igrala fantastično, potponu neutralisavši rivalku.

"Morala sam da igram najbolje što mogu. Radila sam dobro sve. Dobiti tako veliku šampionku je neverovatno, ali i ona je ljudsko biće, može da se igra i protiv nje. Rekla sam sebi moraš da dobro udaraš i radiš šta možeš", rekla je posle velike pobede Ivanovićeva i zahvalila se publici na Rod Lejver arena koja ju je sjajnom podrškom nosila do senzacionalne pobede.

Ana je ovom pobedom, ali i rezultatima sa starta godine najavila svoju najbolju sezonu od 2008. godine kada je osvojila Rolan Garos i bila prva teniserka sveta.

"Želela sam da odigram nekoliko lopti, da vidim kako će ići. Igrala svoju igru, sve je krenulo dobro. Radila sam na agresivnosti u pauzi između sezona jer samo tako se može igrati protiv nje. Kada Serena ima priliku ona je koristi. Ja nisam uspela u prvom setu, kada je trebalo da dobijem neke poene nisam uspela, ali sam nastavila da igram u istom ritmu i sve se sredilo", istakla je Ivanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu