Nova vest
Tenis

Petak, 31.05.2013.

14:28

Troicki do rezultata karijere na GS

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa pobedom nad Marinom Čilićem rezultatom 3:0 (7:6 (14:12), 6:4, 7:5).

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Troicki je ovom pobedom izjednačio rezultat karijere na Gren Slemovima, pošto je prethodno isti zabeležio na Rolan Garosu 2011.i Vimbldonu 2012. godine.

Sprski teniser je već nadmašio proflogodišnji plasman u Parizu, a eventualnom pobedom nad Congom u narednom kolu, mogao bi da dođe u poziciju da na Vimbldonu bude među nosiocima.

Troicki je do duela sa Čilićem stigao pobedama nad Džejmsom Blejkom u tri seta (6:4, 6:2, 6:2) i Himeno Traverom posle dosta muke, rezultatom 6:4, 6:7, 0:6, 7:6, 4:6.

Ovo je bio ukupno šesti međusobni duel dvojice tenisera, a Viktor je izjednačio u pobedama na 3:3.

Troicki je odigrao jako dobro i uspeo da posle tri seta i 2 sata i 46 minuta savlada Marina Čilića. Srpski teniser je odigrao odličan meč za svoje standarde, a posebno je bio standardan na servisu, pa je pretrpeo samo dva brejka u celom meču.

Hrvatski teniser je bolje otvorio meč i već na startu došao do brejka. Viktor je pri rezultatu 5:4 za protivnika u prvom setu uspeo da vrati brejk, i od tog trenutka je sve bilo u znaku Troickog.

Meč je prelomio u taj brejku prvog seta, kada je do prednosti stigao posle 26 poena. Rezultat u odlučujućem gemu bio je 14:12.

Drugi set obeležila je velika borba i samo jedan brejk. Ponovo je Troicki oduzeo servis Čiliću u trećem gemu i uspeo da ga zadrži do kraja seta.

Treći deo igre doneo je novu prednost Troickom, ali se Marin vratio vrlo brzo. Ipak, popustio je u samom finišu i dozvolio Viktoru brejk u 11 gemu. Troicki je dobro odservirao u sledećem gemu i stigao do konačne pobede.

Meč Troickog i Čilića igrao se na terenu broj 6, ali su sa njega uklonjene kamere pa prenosa na TVB92 nažalost, nije bilo. Isti je slučaj i sa Tipsarevićem koji svoj meč igra protiv Fernanda Verdaska.

Tok meča:

Troicki je slabije počeo meč od Čilića, pa je servis izgubio već u trećem gemu. Nije uspevao naš teniser da pripreti protivniku, pa je Marin posle pola sata stigao na gem od seta. Kod rezultata 5:3 za hrvatskog tenisera, Viktor je lagano odservirao za ostanak u setu, ali sada ima teži zadatak - da napravi brejk. Trenutni rezultat - 4:5. Uspeo je srpski teniser da pritisne protivnika kada je to bilo najbitnije, napravio je brejk bez izgubljenog poena i potpuno se rezultatski vratio u set - 5:5.

Oba tenisera zadržala su svoj servis pa će odluka o pobedniku prvog seta biti doneta u taj brejku.

U 13. gemu viđena je velika borba, igralo se poen za poen do 3:3. Tada je usledila razmena po dva mini brejka. Neizvesnost je nastavljena do rezultata 12:12, kada je Troicki vezao dva poena i došao do seta posle velike borbe. Oba tenisera propustila su nekoliko set prilika, ali je srpski reprezentativac bio smireniji i posle 26 poena u taj brejku i 64 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima.

Nastavio je Viktor gde je stao u taj brejku. Nije ga omela ni brejk prilika protivnika u prvom gemu drugog seta, ali je on uspeo da dođe do prednosti brejka. U trećem gemu Čilić je servirao, Troicki je stigao do šanse i odmah je iskoristio za 2:1 i prednost brejka.

Stečenu prednost u ranoj fazi seta Troicki je održavao bez većih problema do 10. gema. Tada je stigao do dve set lopte, ali se Čilić vratio i izborio priliku za brejk. Propustio je Hrvat dve šanse, pa je Troicki došao do vođstva od 2:0 posle 53 minuta igre.

Troicki je do prednosti u trećem setu do brejka stigao ponovo u trećem gemu. Vrlo brzo je stigao do 15:40 i prvu priliku iskoristio. Ukoliko naš teniser zadrži servis do kraja, plasiraće se u četvrto kolo Rolan Garosa. Ipak, prednost nije uspeo da zadrži, pa je već u šestom gemu Čilić vratio brejk i bez izgubljenog poena.

Sačekao je Viktor novi pad u igri protivnika i pri rezultatu 5:5 napravio novi brejk. U narednom gemu nije imao previše problema i posle 2 sata i 46 minuta stigao do konačne pobede od 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve