Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.05.2013.

11:02

Ana uz mnogo muke do drugog kola

Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Petrom Martić u tri seta 6:1, 3:6, 6:3 posle jednog sata i 50 minuta igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka će se u narednoj rundi sastati sa pobednicom meča Šanel Šipers - Matilde Johanson.

Posle lako dobijenog prvog seta činilo se da će Ivanović rutinski pobediti, međutim, Martić se u drugom probudila, podigla nivo igre i dobila taj deo meča. Ana je u odlučujućem seta brzo stigla do prednosti od 5:1, ali je imala manjih problema da završi meč.

I set

Ana Ivanović je već na početku meča oduzela servis protivnici. U drugom gemu je stigla do tri vezane brejk šanse, drugu je materijalizovala nakon duple servis greške Petre Martić. Srpska teniserka je i u nastavku igrala u istom ritmu, dok je protivnica grešila. Martićeva u novom gemu na svoj servis forhendima šalje lopticu van terena u tri navrata i Ani prepušta novi brejk za ubedljivo vođstvo 4:0.

Peti gem je bio najduži u setu, a i tenis je bio dostojan Grend slem nivoa. Hrvatska teniserka je imala dve brejk prilike, ali je Ivanović uspela da ih spase i povede sa 5:0. Da prvi set ipak ne bude potpuna propast, Martić se pobrinula u narednom gemu koji je osvojila i samo ublažila visoku prednost šampionke Rolan Garosa iz 2008. godine. Bilo je to samo kratko odlaganje neizbežnog, pošto je Ana nekoliko minuta kasnije osvojila set posle 27 minuta igre.

II set

Drugi set je doneo potpuno drugačiju situaciju na terenu. Posle dva neizvesna gema koja su se igrala na razliku, Martić je prva stigla do brejka koji je potom i potvrdila za prednos 4:1. Hrvatska teniserka je smanjila broj grešaka i podigla nivo igre.

Ivanović je u nastavku pokušavala da se vrati u meč, u devetom gemu je imala i brejk šansu, ali je Martić uspela da se odbrani i na kraju dobije set sa 6:3 za izjednačenje 1:1.

III set

Ivanović je bila na velikom iskušenju u prvom gemu odlučujućeg seta u kojem je morala da spasava brejk loptu i činilo se da je u nastavku očekuje teška borba. Međutim, već u narednom oduzima servis protivnici, potom čuva svoj servis i stiže do vođstva od 3:0. Dileme u vezi sa pobednicom duela otklonjene su u narednom gemu u kome srpska teniserka pravi novi brejk za 4:0 i potom rutinski privodi meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu