Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.04.2013.

13:50

Nadal i Conga lako, ispao Berdih

Rafael Nadal i Žo-Vilfred Conga lako su se plasirali u četvrtfinala Mastersa u Monte Karlu, dok je eliminisan Tomaš Berdih.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Četvrtog favorita neočekivano lako je pobedio Fabio Fonjini, sa 6:4, 6:2, što je jedna od najvećih pobeda Italijana u njegovoj karijeri.

Sa druge strane, Nadal je savladao Filipa Kolšrajbera sa 6:2, 6:4, dok je Conga prepustio samo tri gema Jirgenu Melceru, bilo je 6:3, 6:0.

Rival nadalu u četvrtfinalu biće sjajni Bugarin Grigor Dimitrov koji je u dva seta savladao Florijana Majera, sa 6:2, 6:4.

Conga će u narednoj rundi najverovatnije igrati protiv boljeg iz duela Endija Marijai Stanislasa Vavrinke, dok Fonjini čeka boljeg iz duela između Marina Čilića i Rišara Gaskea.

Italijan je u meču karijere odigrao fenomenalno, Berdih mu jeste pomogao brojnim greškama, ali je ipak Fonjini dominirao na terenu, te lako izlazio na kraj sa Berdihovim "bombama" sa osnovne linije, te povremenim izletima na mrežu.

Fonjini je za 80 minuta eliminisao Čeha osvojivpi tri četvrtine poena na svoj servis, dok je Berdih imao samo 51% istih. Čeh je u drugom setu imao četiri brejk šanse, a njegov neuspeh Fonjini je kaznio sa pet gemova u nizu za plasman među osam najboljih u Kneževini.

Monte Karlo, osmina finala:
Tomaš Berdih - Fabio Fonjini 4:6, 2:6
Žo-Vilfred Conga - Jirgen Melcer 6:3, 6:0
Filip Kolšrajber - Rafael Nadal 2:6, 4:6
Grigor Dimitrov - Florijan Majer 6:2, 6:4

kasnije:
Marin Čilić - Rišar Gaske
Stanislas Vavrinka - Endi Mari
Novak Đoković - Huan Monako
Jarko Nieminen - Huan Martin del Potro

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu