Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.11.2012.

23:52

Đoković za B92: Probio sam barijeru

Novak Đoković dobro je počeo završni Masters sezone u Londonu pobedom nad Žo-Vilfredom Congom, a i on je istakao važnost pobede na otvaranju turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak je posle velike borbe i taj-brejka u prvom setu, u drugom definitivno slomio otpor rivala i na pravi način potvrdio povratak na prvo mesto na ATP listi.

"Conga je bio bolji u prvom setu, imao je dosta brejk prilika, ali dobro sam servirao kada je bilo potrebno, i pošto sam dobio prvi set, bilo je lakše u drugom. Rasteretio sam se psihološki", rekao je Novak.

Đoković je uspeo da savlada Francuza koji mu je pravio mnogo problema u prethodnim duelima na Rolan Garosu i u Pekingu.

"Nisam do kraja želeo da razmišljam o završetku meča. Znam da je Conga igrač koji lako može da se vrati u meč jakim servisima, preciznim servisima, snažnim udarcima sa osnovne linije, veoma je nepredvidljiv. Trudio sam se da budem skoncentrisan sve vreme", rekao je Đoković posle pobede.

Iako je u drugom setu Novak bez mnogo problema prelomio meč, duel Đokovića i Conge bio je veoma izjednačen do poslednjeg poena.

"Na ovom završnom turniru sitnice odlučuju pobednika. Neizvesno je do kraja. Ja sam ovde imao sam sreće. U prvom setu na 4:4, bacio sam se na volej, a on je pogrešio lagani pasingšot i vratio me u meč. To je tenis, način na koji je potrebno da igram protiv ovih rivala je da se bacam na svaku loptu i nadam se pobedi".

Đoković je prošle nedelje sve iznenadio eliminacijom sa Mastersa u Parizu već u prvoj rundi, pa je pobeda nad Congom važna iz više razloga, osim same borbe za završni trofej sezone.

"Bitno je da uživam u pobedi i da se spremim za narednog protvnika. Ovo je vrlo važna pobeda psihološki pre svega, kao da sam probio led i mentalnu barijeru. Nadam se da ću nastaviti sa dobro igrom i protiv Marija", zaključio je Đoković razgovor sa novinarom TV B92 Milanom Boškovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Tenis

U 3.10 za Jumu

Kao u čuvenom vestern filmu, u kojem je u glavnoj roli bio Rasel Krou, daleko poznatiji po svom "Gladijatoru", tako je i Novak Đoković bio zvezda večeri Parizu.

Zoran Kecman

17:55

13 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu