Nova vest
Tenis

Petak, 12.10.2012.

12:45

Novak preko Hasa do polufinala

Drugi reket sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju, pobedom nad nemačkim teniserom Tomijem Hasom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je do četvrtog trijumfa u šest međusobnih susreta sa Hasom došao sa 6:3, 6:3, posle jednog sata i 22 minuta igre.

U borbi za finale, Đoković će igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je pobedio Žo-Vilfreda Congu iz Francuske sa 6:3, 7:6.

Đoković je sjajno ušao u meč zahvaljujući odličnom servisu i za tili čas je poveo sa 1:0. Has je potom brzo došao do dve gem lopte, ali je Novak uspeo dosta da ga namuči pre nego što je Nemac izjednačio na 1:1. U gemovima koji su sledili vodila se velika borba, ali bez brejk prilika, sve do šestog, kada je Novak izvršio veliki pritisak na Hasa. Pošto prve dve šanse nije iskoristio, treću jeste pa je poveo sa 4:2, a iako je Nemac uspeo da izvrši veliki pritisak na njega, Đoković je dobio prvi set sa 6:3.

Has je zaigrao mnogo agresivnije na početku drugom setu, pa je posle osvojenog servis gema došao i do prvog brejka na meču za vođstvo od 2:0. Novak je odmah, bez izgubljenog poena, vratio brejk, a potom je nastavio niz u naredna četiri gema i već u osmom došao do prilike da servira za set. Ipak, Đoković je svojim greškama dozvolio Hasu da produži meč, pošto je došao do drugog brejka na meču, posle druge prilike za to. Novak potom nije dozvolio preokret, pošto je Nemcu ponovo oduzeo servis i došao do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu