Nova vest
Tenis

Sreda, 09.05.2012.

15:51

Madrid: Gaske bolji od Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Madridu, pošto je izgubio od Francuza Rišara Gaskea sa 7:5, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To je prvi Viktorov poraz u trećem međusobnom okršaju sa Gaskeom.

Troicki se držao sve do završnice prvog seta, kada je Gaske iskoristio prvu i jedinu brejk loptu u tom delu igre. U drugom setu Francuz je u šestom gemu napravio brejk i do kraja je lako priveo meč kraju. Gaskeov sledeći rival biće pobednik meča Federer – Raonić.

U prvom gemu Gaske je osvojio sve poene na svoj servis. Troicki se malo više mučio, Francuz je čak stigao do izjednačenja, ali je srpski reprezentativac iz drugog pokušaja osvojio gem.

Igrači su bez većih problema osvojili i sledeća dva gema na svoj servis, uz samo po jedan izgubljen poen. U petom gemu Troicki je osvojio jedan, a u šestom Gaske dva poena.

U istom ritmu nastavilo se sve do završnice seta, tj. do 12. gema. Tada je Troickom popustila koncentracija, a Francuz je iskoristio prvu brejk loptu u meču. ujedno i set loptu – 7:5 za 43 minuta igre.

Malo je nedostajalo da Gaske potpuno preuzme kontrolu nad mečom početkom drugog seta, ali je Troicki spasao brejk loptu u drugom gemu.

Ono što nije tada, 18. teniser sveta učinio je u šestom gemu – Troicki je uspeo da spasi prvu brejk loptu, ali je drugu Gaske realizovao i poveo je sa 4:2.

U naredna dva gema na svoj servis Gaske nije imao nikakvih problema, pa je došao do trijumfa za skoro sat i po igre, a da Troicki nije napravio nijednu brejk loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu