Nova vest
Tenis

Subota, 21.04.2012.

21:16

MK: Đoković - Nadal (B92, 14 sati)

Novak Đoković i Rafael Nadal sastaju se u nedelju od 14 časova u finalu turnira Masters serije u Monte Karlu uz direktan prenos na televiziji B92.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Biće to njihov 31. međusobni meč, Španac je dobio 16, ali je u poslednjih sedam trijumfovao srpski teniser.

Dvojica igrača su se već jednom sastala u finalu Monte Karla 2009. godine i tada je pobedio Nadal.

Đoković je na putu do finala eliminisao Andreasa Sepija, Aleksandra Dolgopolova, Robina Hasea i Tomaša Berdiha. Iako mu se u četvrtak desila porodična tragedija, nabolji teniser sveta je smogao snage i nastavio da igra na turniru. Nije pružao svoje najbolje partije, ali mu je i to bilo dovoljno da se plasira u finale.

Novak je za B92 rekao želi da osvoji trofej na svom omiljenom turniru i prekine Nadalovu seriju pobeda, dok Rafa smatra da je srpski teniser favorit.

Nadal je imao prilično lak žreb bez ozbiljnijih protivnika i na putu do finala nije izgubio set. Špancu je pobeda u polufinalu nad Francuzom Žilom Simonom bila 41. uzastopna na šljaci u Monte Karlu na kojoj je prethodnih sedam godina osvajao titulu.

Do prošle godine, Nadal je bio neprikosnoven na šljaci na kojoj Đoković nije uspevao da ga pobedi. Međutim, 2011. godine na Mastersu u Madridu Novak je savladao Rafu na njegovom terenu i to u dva seta. Da pobeda u 'Magičnoj kutiji' nije slučajnost, najbolji teniser sveta je pokazao u Rimu u kojem je bio još ubedljiviji.



Ove godine su se sastali samo jednom i to u pravom teniskom klasiku u finalu Otvorenog prvenstva Australije koje je dobio Đoković u pet setova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu