Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.04.2012.

13:20

Simon bolji od Tipsarevića

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Drugog igrača Srbije pobedio je u osmini finala Francuz Žil Simon rezultatom 6:0, 4:6, 6:1, posle 2 sata i 17 minuta.

Simon je tako sačuvao stoprocentni učinak protiv Tipsarevića u četiri meča tokom karijere. U sledećem meču njegov rival biće zemljak Žo Vilfred Conga, koji je pobedio Fernanda Verdaska iz Španije - 7:6 (9-7), 6:2.

Srpski teniser samo je u drugom setu servirao dobro i igrao na nivou, na koji smo navikli u prethodnih godinu dana.

Pogledajte tok meča

Tipsarević je na samom početku imao dve prilike za brejk, ali je Simon uspeo da se odbrani i povede sa 1:0. Francuski teniser je nastavio u istom ritmu i odmah potom je oduzeo servis Janku za 2:0. U trećem gemu usledio je kratak prekid zbog kiše, pri rezultatu 15:15, ali je igra brzo nastavljena. Taj gem bio je veoma neizvestan, viđeno je šest izjednačenja, a iako je Janko imao nekoliko prilika za brejk nije uspeo da ih iskoristi.

Janko je u tim trenucima igrao veoma dobro, ali su nijanse prevagnule na Simonovu stranu. Ipak, Francuz je tako samo nastavio niz, a uz novi brejk i siguran servis gem, Tipsarević je već u šestom gemu servirao za opstanak u setu. Srpski teniser u tome nije uspeo, pa je Francuz za 47 minuta igre došao do 1:0 u setovima.

Simon je u prvom gemu drugog seta nastavio niz, da bi ga Tipsarević konačno prekinuo u narednom gemu, u kojem je Francuzu prepustio samo jedan poen. Janko je od tada zaigrao mnogo agresivnije što je rezultiralo mnogo boljom igrom na servis Simona, pa je odmah u narednom gemu došao do brejka za prednost od 2:1, a potom ga je i osigurao. U naredna dva gema obojica su osvajali svoje servise pa je Janko bez problema zadržao vođstvo.

Tipsarevićev servis potrđuje se kao ozbiljan problem za francuskog igrača, koji se u drugom setu muči da stigne do poena na servis srpskog igrača. Janko je bez većih problema stigao do 5:3, a nad Monte Karlom ponovo se skupljaju oblaci, igra još traje.

Simon je u finišu seta pružio snažan otpor, odbranio jednu set-loptu, ali drugu nije, pa je Janko dobio set 6:4.

Na početku trećeg seta Janko je imao dve brejk lopte, ali je Simon uspeo da sačuva servis. Simon se dobro nosio sa našim asom u drugom gemu, ali je servis opet bio dovoljan da Janka dovede do 1:1.

Posle još jednog Simonovog sačuvanog servisa Francuz pravi brejk, posle jednog lošeg bekhenda srpskog tenisera, a zatim i odličnog riterna Francuza.

Simon je još jednom bio siguran na svoj servis, a posle dugog gema u kojem je Tipsarević bio na poen od osvajanja, Simon je serijom dobrih udaraca napravio novi brejk i došao na korak od pobede, a zatim je bez većih problema dobio i preostali gem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu