Nova vest
Tenis

Utorak, 17.01.2012.

02:39

Đoković impresivan na startu AO

Novak Đoković započeo je odbranu titule na Australijan openu impresivnom pobedom nad Paolom Lorencijem na "Rod Lejver" areni.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Đoković je Italijana dobio sa 6:2, 6:0, 6:0, a u sledećoj rundi će igrati sa Santjagom Hiraldom iz Kolumbije.

Problemi sa sunce uslovili su da se Đoković muči u prvom setu koji je dobio posle 40 minuta igre, ali je potom uspostavio kontrolu i počistio rivala se terena sa 17 uzastopnih gemova.

Srbin i 30-godišnji Italijan su se do sada samo jednom sastali na ATP turnirima, a pobedio je Đoković sa dva puta po 6:4 na Kvinsu.

Đoković je rutinski dobio uvodni gem, potom je odmah stigao do brejk lopte, ali je Italijan ipak bio siguran na servisu i izjednačio na 1:1.

Već u trećem gemu Đoković je ušao u problem, sunce mu je smetalo prilikom servisa, Lorenci je to iskoristio, stigao do dve brejk lopte, i iskoristio drugu nakon što je Đoković pogodio mrežu. Potom je sunce postalo saveznik Đokovića koji je ekspresno napravio ri-brejk i izjednačio na 2:2.

Nakon male paze Đoković je pojačao ritam, lagano osvojio gem na svoj servis, a potom iz druge prilike uspeo da drugi put uzastopnu oduzme Lorencijev prvi put stekne brejk prednosti za 4:2.

Ovaj brejk nije u potpunosti slomio Italijana, namučio je Đokovića da Srbin stigne do 5:2, a nakon što je to uspeo, prvi reket sveta je stigao i do četvrtog brejka i završio prvi set sa 6:2, posle manje od 40 minuta igre.

Nije najbolje počeo drugi set za Đokovića. Uporni Lorenci je koristio svaku šansu da ga izbaci iz ritma, i vrlo brzo je stigao do dve brejk lopte. Đoković se dobrim servisom izvukao, ali nije slomio rivala koji je ponovo imao nekoliko prilika za brejk. Međutim, Italijan nije uspeo da veže dva poena, pa se Srbin odbranio.

To mu je naravno popravilo samopouzdanje, odmah je napao servis Lorencija koji je postajao sve lošiji i brzo poveo sa 2:0 u drugom setu. Ovim je Novak uspostavio potpunu kontrolu, pa je veoma brzo stigao do prednosti od 5:0. Đoković nije ništa prepustio slučaju te je još jednim ubedljivim gemom stigao do perfektnih 6:0 u drugom setu.

Nakon ovoga i Lorenci se predao. Đoković je rutinsi igrao u trećem setu i brzo poveo sa 3:0. Potom je odigrao i nekoliko atraktivnih poteza za publiku, ali ga to nije usporilo pa je i treći set okončao sa 6:0.

Janko Tipsarević uspeo je da eliminiše Rusa Dimitrija Tursunova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu