Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.09.2011.

18:10

Paskal Marija ponovo pomaže Rodžeru

Francuski teniski sudija Paskal Marija u subotu se našao u centru pažnje pošto je pomogao Rodžeru Federeru.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Detalj kada je Marija pomogao Švajcarcu dogodio se u finišu trećeg seta duela sa Čilićem, a upravo taj detalj je verovatno i odlučio pobednika.

Naime, pri rezultatu 1:1 u setovima i 4:4 u trećem setu Federer je došao do brejk lopte na servis Hrvata. Čilić, koji nije poznat kao teniser koji troši previše vremena između poena, spremao se za servis, a Marija mu je u tom trenutku uputio opomenu.

Nakon toga Čilić je napravio dvostruku servis grešku, Federer je poveo sa 5:4, zatim je i bez problema odservirao za 2:1 u setovima, a u četvrtom je lako došao do pobede. Nameće ono ‘šta bi bilo kad bi bilo’, a Čilić je očigledno bio u naletu nakon što je izjednačio u setovima.



Ništa ovde ne bi bilo čudno da isti sudija na isti način Federeru nije pomogao i u polufinalu Australijan opena u duelu sa Novakom Đokovićem u takođe veoma delikatnom trenutku. Jedina razlika je što je Novak na opomenu odreagovao dobivši dva vezana poena, a onda je ljutitim pogledom prekorio Francuza.



Nama ostaje da se zapitamo da li je velikom Rodžeru Federeru potrebna ovakva pomoć i zašto opomene nikada ne dobija Rafael Nadal koji praktično svaki put prekorači dozvoljeno vreme od 25 sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu