Nova vest
Tenis

Utorak, 17.01.2012.

03:30

Tipsarević junački do druge runde

I drugi srpski teniser Janko Tipsarević pobedom je počeo prvi Gren slem sezone u Melburnu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tipsarević je nakon velike borbe i dosta problema eliminisao Rusa Dmitrija Tursunova sa 3:1, po setovima 5:7, 7:6(12), 6:3, 6:4.

Prelomni trenutak meča bio je taj-brejk drugog seta kada je Tipsarević nadoknadio zaostatak od tri poena i sa 14:12 izjednačio u setovima. U drugoj rundi igraće protiv Australijanca Džejmsa Dakvorta.

Ovo je peti duel Srbina i Rusa, a u prethodna četiri obojica su slavila po dva puta. Poslednji je pripao Tipsareviću sa 6:4, 6:2 u Moskvi prošle godine.

Izuzetno dobar servis oba tenisera sprečila su i Tipsarevića i Tursunova da u prvih sedam gemova stignu do brejka. Igrači skoro da nisu osvojili ni jedan poen na servis rivala.

Tipsarević je u finišut seta bio za nijansu bolji od rivala koji nije napravio ni jedan viner. Srbin je konačno stigao i do brejk prilike, ali je nije iskoristio, pa je nastavljena rezultatska klackalica.

Pošto je morao da servira za ostanak u setu na 6:5 za Tursunova, Tipsarević kao da je izgubio koncentraciju, popustio je na servisu što je Rus iskoristio, stigao do dve brejk lopte i na kraju dobio bitan set sa 7:5.

Međutim, Tipsarević nije klonuo, odlično je zaigrao na startu drugog seta i odmah napravio brejk za 2:0. Potom je Janko propustio još jednu šansu da oduzme servis rivalu koji je smanjio na 3:2.

Ali srpski teniser nije zadržao ritam, ponovo je popustio u finišu i Rus je novim brejkom stigao do izjednačenja, a potom je i poveo sa 5:4. Izborio je Tipsarević ipak taj-brejk, gde je usledio maraton.

Izgledalo je da će Tursunov dobiti i drugi set nakon što je poveo 5:2, ali je Tipsarević nastavio da kida živce svojim navijačima preokrenuvši na 8:7. Nije uspeo da minibrejkom reši meč, pa je nastavljena klackalica sve do 13:12 kada je srpski teniser konačno vezao dva poena i izjednačio u setovima.

Velika borba nastavljena je i na startu trećeg seta, ali je od rezultata 2:2 Tipsarević preuzeo kontrolu i sa četiri gema stigao do 6:3 i prve prednosti u meču. Sličan rasplet viđen je i u narednom setu. Teniseri su vodeli žestoku borbu do rezultata 4:3 za Tursunova kada je Tipsarević vezao tri brejka i konačno dobio ovaj težak meč na startu Ozi opena.

Novak Đoković je počistio sa terena Italijana Lorencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu