Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.07.2010.

10:38

Holanđani ne potcenjuju Urugvaj

Selektor Holandije Bert van Marvijk upozorio je svoje igrače da ne potcenjuju Urugvaj pred predstojeći meč polufinala Mundijala u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Holandija u duel sa Urugvajem ulazi kao veliki favorit, pošto je prethodno u četvrtfinalu eliminisala jednog od glavnih favorita, ekipu Brazila.

"Urugvaj je jaka ekipa, bore se do kraja, a mi moramo da sačuvamo maksimalnu koncentraciju", rekao je Van Marvijk.

Ova polufinalna utakmica biće duel dvostrukog svetskog prvaka (Urugvaj) i selekcije koja je dva puta poražena u finalima Mundijala (Holandija).

Selektor Holandije u polufinalu će moći da računa na oporavljene igrače štopera Jorisa Matijsena i napadača Robina van Persija.

"U dosadašnjem toku turnira ostvarili smo svih pet pobeda, a poslednji trijumf protiv Brazila baš nam je podigao samopouzdanje. Sada smo među četiri najbolje reprezentacije, a želimo da igramo u finalu", poručio je kapiten Holandije Đovani van Bronkhorst.

Reprezentacije Holandije nije izgubila u poslednje 24 utakmice, a u polufinale Mundijala plasirala se prvi put posle 12 godina.

Deo holandskih medija i navijača i dalje kritikuje Van Marvijka jer, prema njihovom mišljenju, ekipa više ne igra atraktivno, što je bila odlika ranijih generacija ’lala’.

"Zašto svi uvek zahtevaju od trenera da pravi neke promene? Više hrabrosti vam je potrebno da se držite svog plana", zaključio je Van Marvijk.

Selektor Urugvaja Oskar Tabarez u polufinalu neće moći da računa na napadača Luisa Suareza, koji je suspendovan zbog crvenog kartona u četvrtfinalnoj utakmici protiv Gane.

"Očekujem veoma tešku utakmicu protiv Holandije. Još nisu izgubili na ovom Mundijalu, imaju odlične fudbalera i raznovrsnost u igri. Oni su favoriti, biće nam teško da ih iznenadimo, ali ne i nemoguće", rekao je Tabarez.

Kapiten Urugvaja Dijego Lugano, međutim, nije se složio sa ocenom da su Holanđani favoriti.

"Pretpostavljam da su mediji odlučili da im daju ulogu favorita. Ipak, to ne može da se kaže kada igrate u polufinalu Svetskog prvenstva. Holandija i Urugvaj neguju dva različita stila igre, ali videćemo šta će biti kada utakmica počne", kazao je Lugano.

Urugvajci će protiv Holandije braniti i čast Južne Amerike, pošto su jedina preostala ekipa sa tog kontinenta na Mundijalu.

Polufinalna utakmica Holandija-Urugvaj igra se sutra od 20.30 u Kejptaunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu