Nova vest
Fudbal

Petak, 02.07.2010.

22:58

Paragvaj - Španija (20.30h)

Akutelni evropski prvak, reprezenatacija Španije, favorit je u utakmici četvrtfinala Mundijala u Južnoj Africi protiv Paragvaja u Johanezburgu.

Izvor:

Autor:

Default images

Paragvajcima je ovo prvo četvrtfinale na Svetskim prvenstvima, dok Španci nisu stigli do polufinala Mundijala još od 1950. godine.

Selektor "crvene furije" Visente del Boske istakao je da ne želi da komentariše pisanje španskih medija, koji detaljno analiziraju svaki njegov potez.

"Nemoguće je ubedjivati se o svemu što se dešava na terenu. Moramo da shvatimo da svaki ljubitelj fudbala ima pravo na svoje mišljenje", poručio je Del Boske.

Španci su takmičenje u Južnoj Africi počeli neugonim porazom od Švajcarrske u H grupi (1:0), ali su u nastavku prikazali mnogo bolje igre i zabeležili tri pobede u mečevima u kojima nisu imali pravo na greške.

Iskusni stručnjak je rekao da je vođa španskog napada i dalje Fernando Tores, bez obzira na to što na četiri utakmice nije uspeo da postigne pogodak.

"On je igrao veoma dobro u pojedinim trenucima, ali svi znamo da može da pruži mnogo više", rekao je Del Boske i dodao da su svi igrači španskog državnog tima "prilično samouvereni" i da dokazuju da se može računati na njih.

I Sesk Fabregas očekuje da Tores u utakmici sa Paragvaj postigne gol.

”Tores je navikao da igra pod pritiskom, i činjenica da još nije postigao gol na Mundijalu nije otežavajuća za njega. Mislim da će iskoristiti svoje šanse u utakmici sa Paragvajem."

Fabregas je u dosadašnjem toku šampionata ulazio u igru u drugom poluvremenu na dva meča.

”Najvažnije da motivišem sebe i verujem da ću igrati, da bih bio spreman da ako uđem u igru doprinesem pozitivnom rezultatu svoje ekipe”, rekao je Fabregas.

”Paragvaj ima dobar tim. Oni su veoma borbeni i ne predaju se do poslednjeg minuta. Postigli smo upseh ulaskom u četvrtfinale. Svi igrači su veoma motivisani da napravimo korak napred, da stignemo do polufinala, i prvi put do finala”, zaključio je Fabregas.

Španci su Paragvaj pobedili na prvenstvu sveta 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Paragvajci su uvereni da imaju šanse u ovom meču i da ih dobre igre u prethodnim mečevima mogu ohrabriti pred duel sa mnogo kvalitetnijim protivnikom. Selekcija koju sa klupe predvodi argentinski stručnjak Herardo Martino, plasmanom u četvrtifnale postigla je najveći uspeh u istoriji paragvajskog fudbala.

Golman Husto Viljar smatra da će se sutra "desiti sudar dva različita shvatanja fudbala".

"Oni će biti ti koji će da grade igru i pokušavaju da prete našem golu, a naš je zadatak da ih zaustavimo i da razaramo ono što oni žele da naprave. Svoju šansu moraćemo da čekamo veoma strpljivo", izjavio je Viljar.

Utakmica Španija - Paragvaj igra se na stadionu "Elis Park" u Johanezburgu, a sudiće Karlos Batres (Gvatemala) sa pomoćnicima Leonelom Lealom (Kostarika) i Karlosom Pastranom (Honduras).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu