Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.06.2010.

21:15

Paragvajci slave plasman u četvrtfinale Mundijala

Građani Paragvaja izašli su u velikom broju na ulice svih gradova kako bi proslavili plasman fudbalske reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Predsednik Paragvaja Fernando Lugo pozvao je ljude da se raduju zbog uspeha fudbalera na Mundijalu u Južnoj Africi.

"To što je ova selekcija postigla zahteva dostojnu proslavu, a narod Paragvaja će to učiniti. Hajde sada da slavimo", rekao je Lugo obučen u dres nacionalnog tima.

"Bog je bio na našoj strani. Sada kada nam je pomogao želimo još, želimo da idemo još dalje. Bilo je mnogo straha i napetosti tokom utakmice. Kada se sve završilo zaplakao sam. Bilo je teško prolaziti kroz ovakav meč, sa produžecima i penalima. Svi znaju da nije fer kada se pobednik odlučuje jedanaestarcima, ali i to je deo fudbala", rekao je selektor Paragvaja Herardo Martino.

Martino je rekao da se ekipa samo jednom vežbala penale.

"Niko ne može da kaže da nismo bili pripremljeni za penale, ali izvođenje danas nije bilo na očekivanom nivou", rekao je Martino.

"Hvala Bogu što nam je pomogao posle jako teške utakmice. Nikada nismo došli ovako daleko na Mondijalu, a posebno sam srećan što je moj pogodak iz penala bio odlučujući za trijumf Paragvaja", rekao je izvođač odlučujućeg penala Oskar Kardoso.

Predstavnici Vlade su proglasili da će ostatak dana biti neradan u svim javnim preduzećima.

Samo nekoliko minuta posle pobede nad Japanom (5:3), posle boljeg izvođenja penala, između 30.000 i 40.000 ljudi izašlo je na Trg demokratije u prestonici Asunsionu i skandiralo fudbalskoj reprezentaciji.

Slične scene viđene su i u ostalim gradovima u Paragvaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

6 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu