Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.06.2010.

23:21

Sudije obeležile dan u Južnoj Africi

Umesto golova, driblinga, asistencija i šansi, u nedelju su sudije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi bile te koje su obeležile dan.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Obe utakmice osmine finala obeležile su očigledne greške sudija - nepriznat gol Engleza protiv Nemačke, i pogodak Argentine protiv Meksika koji je postignut iz ofsajda.

Nemačka je pobedila u prvoj utakmici osmine finala sa 4:1, ali glavna tema sa te utakmice nije odlična igra Nemaca, već to što sudija Horhe Larionda iz Urugvaja nije priznao čist gol Frenka Lamparda.

Lopta se kod tog lob udarca odbila o prečku i završila oko pola metra iza gol linije i izašla, ali je sudija pokazao da se igra nastavi, a njegov pomoćnik nije pokazao da je bio gol.

Sudijska trojka iz Urugvaja sudila je i meč Srbija – Australija (1:2), kada se srpska delegacija žalila da joj nije dosusđen jedanaesterac.

Na utakmici Argentina - Meksiko, koju je južnoamerička selekcija dobila sa 3:1, Karlos Teves postigao je gol iz potpuno očiglednog ofsajda.

Lionel Mesi je šutirao, lopta se odbila o golmana ponovo do njega, dok je za to vreme Teves nastavio prodor. Lopta se vratila do Mesija, koji je prosledio potpuno usamljenom Tevesu ispred gola, koji je samo ubacio u gol.

Ponovljen snimak na stadionu pokazao je koliko je napadač Mančester Sitija bio u nedozvoljenoj poziciji, a reprezentativci Meksika okružili su sudiju u protestima, koji su se nastavili i na poluvremenu.

Argentina je na kraju, kao i Nemačka, igrom pokazala da je zaslužila četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu