Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2010.

22:48

Holandija savladala i Kamerun

Fudbaleri Holandije savladali su Kamerun rezultatom 2:1, u trećem kolu E grupe Svepskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

'Lale' su tako zabeležile i treću pobedu u prvoj fazi takmičenja i sačuvale maksimalan učinak, pa u osminu finala idu kao lider te grupe.

Holandija je do novog trijumfa došla golovima Robina van Persija u 36. i Klasa Jana Huntelara u 84. minutu, dok je jedini gol za Kamerun postigao Samuel Eto u 65. minutu iz penala.

U drugom meču E grupe Japan je savladao selekciju Danske (3:1), direktnog konkurenta u borbi za plasman u drugu rundu, pa su 'samuraji' na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli.

Holandija će u osmini finala igrati protiv Slovačke, dok Japance očekuje duel sa reprezentacijom Paragvaja.

Pošto je Holandija je već posle drugog kola obezbedila plasman u osminu finala, a Kamerun porazom od Danske (2:1) izgubio svaku šansu za plasman u drugu rundu, meč koji je odigran na stadionu ’Grin Point’ u Kejptaunu nije imao takmičarski značaj.

Holandija je u 19. minutu imala prvu pravu priliku na meču. Van Persi sjajno oslobodio se svog čuvara, ali je u nastavku akcije izostala realizacija.

Fudbaler londonskog Arsenala je, ipak, uspeo da postigne gol u 36. minutu kada je, posle dodavanja Dirka Kujta, razmenio dupli pas sa Rafaelom Van der Vartom i izbio ispred golmnana Hamidua Sulejmanua, koji nije uspeo da zaustavi njegov precizan udarac.

Kamerun, koji je igrao za prestiž i nacionalni ponos, nije želeo da se pomiri sa porazom i to je naročito došlo do izražaja u drugom poluvrenmenu, kada je Samjuel Eto u nekoliko navrata ozbiljno ugrozio gol ’lala’.

’Lavovi’ u 65. minutu stižu do toliko željenog izjednačenja, pošto je posle igranja rukom Van der Varta dosuđen penal za Kamerun. Njega je posle slobodnog udarca Makuna, lopta pogodila u ruku, u kaznenom prostoru, a Samuel Eto je nepogrešivo izveo kazneni udarac sa 11 metara.

Bez obzira na to što su već obezbedili plasman među 16 najboljih selekcija na svetu, Holandija, ipak, nije dozvolila Kameruncima da osvoje nijedan bod u ovom meču, kao ni na Mundijalu.

Fudbeler minhenskog Bajerna Arjen Roben, koji je dobio priliku u završnici meča pošto se oporavio od povrede, omogućio je Klasu Janu Huntelarau da u 84. minutu postigne pobedonosni gol za selekciju Holandije.

Roben je odlično šutirao sa preko 20 metara i pogodio stativu, ali se lopta odbila do Huntelara, koji je bez problema sprovodi u mrežu i postavlja konačan rezultat meča - 2:1 za Holandiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu