Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.06.2010.

23:40

Grupa C: Alžir - SAD (16h)

U drugoj utakmici trećeg kola C grupe Mundijala u Južnoj Africi u Pretoriji se sastaju selekcije Alžira i Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor:

Autor:

Default images

Šanse Amerikanaca za prolazak u osminu finala su mnogo veće, dok je Alžircima neophodna ubedljiva pobeda, ili pomoć lidera na tabeli Slovenije u meču sa Engleskom.

Selektor SAD Bredli ima mnogo problema pred meč sa Alžircima, pošto u timu "jenkija" sasvim sigurno neće biti suspendovanog napadača Robija Findlija. Umesto protiv Slovenaca odličnog Findlija, društvo u napadu neprikosnovenom Žoziju Altidoru praviće Edson Badli.

Umesto Rikarda Klarka, Bredli je za meč poslednjeg kola za prvi tim pripremio Hosea Toresa, dok su ostali starteri u prva dva meča prilično sigurni.

Bredli nije želeo da deli pojedinačne pohvale za izvanredno izdanje njegovih igrača u drugom poluvremenu meča protiv Slovenije, istakavši da je to "uspeh celog tima koji se borio i nadigrao protivnika".

"U pripremi meča sa Alžirom skrenuo sam pažnju igračima da ih očekuju teški dueli i naporan rad na terenu. Posao će nam dodatno otežati umor i povrede igrača", izjavio je Bredli.

Alžirci se nadaju da će ponoviti utakmicu protiv Engleske u kojoj su igrali odgovorno i odlično obavili posao u odbrani.

"Protiv Engleske smo dokazali da se nismo slučajno kvalifikovali na Mundijal. Puno nam znači što uoči poslednjeg kola nismo bez šansi za prolazak u osminu finala", napomenuo je odbrambeni fudbaler "pustinjskih lisica" Antar Jahija.

Jahija je naglasao da su njegovi saigrači i on u duelu sa "Gordim Albionom" "dali sve od sebe" i da je sada potrebno da pobede SAD i plasiraju se u osminu finala.

"Imamo šanse da se nadjemo među 16 najboljih reprezentacija na svetu ukoliko protiv Amerikanaca damo sve od sebe", zaključio je Jahija.

Utakmica Alžir - SAD igra se od 16 časova na stadionu "Loftus Versfeld" u Pretoriji, a sudiće Belgijanac Frank De Bleker uz pomoć sunarodnika Petera Hermansa i Valtera Vromansa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu