Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.06.2010.

22:25

Argentina u finišu razbila bunker Grka

Fudbaleri Argentine zabeležili su i treću pobedu na Svetskom prvenstvu, pošto su u poslednjem kolu B grupe savladali Grčku sa 2:0 (0:0).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Vodeći gol postigao je Martin Demikelis u 78. minutu, a konačni rezultat u samoj završnici postavio je rezervista Martin Palermo.

U osmini finala ’gaučosi’ će igrati sa Meksikom u reprizi osmine finala od pre četiri godine kada je Argentina slavila golom Maksija Rodrigesa u produžetku.

Selektor Grčke Oto Rehagel na teren je izveo ultradefanzivnu postavu sa samo jedinim isturenim fudbalerom – Jorgosom Samarasom. ’Gaučosi’ su igrali rasterećeno, sve vreme kontrolisali su loptu i bili superiorni na sredini terena, ali teško su se probijali do samog gola.

Najbolje šanse u prvom delu imali su Aguero i Veron, ali je golman Corveas u oba navrata dobro reagovao. Takođe, udarce su uputili i Klemente Rodriges i Mesi, ali je Corvas svaki put bio priseban,

Jedinu priliku za ’Heladu’ imao je Samaras početkom drugog poluvremena – Demikelis je pogrešio, a u nastavku akcije Samaras je šutiralo malo pred gola iz izgledne situacije.

U periodu 68-69. minuta Mesi i Bolati ponovo su pokušali da ugroze gol, ali je Corvas bio nesavladiv.

Taman kada se činilo da bi Grci mogli da izdrže i sačuvaju bod, primili su gol posle kornera – posle gužve u kaznenom prostoru, lopta se odbila do Martina Demikelisa, a štoper Bajerna je svom silinom zabija u Corvasovu mrežu.

U finišu utakmice Martin ’Ludak’ Palermo postavlja konačnih 2:0 – Mesi je predriblao dvojicu protivničkih fudbalera, Corvas je odbranio njegov udarac, ali je odbitak Palermo maestralno iz prve sproveo u ’malu mrežu’.

Pre toga je Mesi pogodio unutrašnji deo stative, pa se najbolji igrač Argentine još nije upisao u strelce na šampionatu u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu