Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.06.2010.

20:34

Sad im valja "džabulani"

Nakon brojnih kritika koje su na performanse "džabulanija" izrekli učesnici SP, mundijalska lopta konačno je dobila i pohvale, naravno od Portugalaca.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Mi volimo ovu loptu", rekao je Karloš Keiroš, nakon što je njegov tim postigao sedam golova protiv Severne Koreje i zabeležio najubedljiviju pobedu na takmičenju u JAR.

Loptu "džabulani" mnogi učesnici Svetskog prvenstva kritikovali su zbog toga što je izuzetno laka i teška za kontrolisanje, kao i zbog toga što se fudbaleri na terenu teško dodaju.

Adidasovoj lopti se posebno zamera zbog toga što je, navodno, teško precizno uputiti je ka golu iz daljine, a i golmani imaju poteškoća da je kontrolišu.

Ipak, većina pritužbi stigla je iz redova poraženih ekipa ili igrača koji su načinili katastrofalne greške koje su uticale na tok utakmice.

Portugalci, međutim, protiv Severne Koreje nisu imali poteškoća da je kontrolišu, a samo jedan postignuti gol im je nedostajao da sustignu ekipu Nemačke koja je 2002. godine pobedila Saudijsku Arabiju sa 8:0.

"Mi smo profesionalci. Treba da zaboravimo sve rasprave o loptama i vuvuzelama i da se koncentrišemo na igru. Svetsko prvenstvo se svodi
na zabavu, fudbalsku veštinu i golove a ne na ove sekundarne stvari"
, rekao je Keiroš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu