Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.06.2010.

18:05

Evra: "Problem nije Anelka, već izdajica u našem timu"

Kapiten reprezentacije Francuska Patris Evra priznao je da je sprečio tuču sekektora Rajmona Domeneka i Nikolasa Anelke.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Fudbaler Mančester junajteda je, takođe, istakao da je pravi problem to što 'trikolori' u svojoj svlačionici imaju 'izdajicu'.

Nakon žestoke rasprave Domeneka i Anelke, u poluvremenu duela sa Meksikom, kada je napadač izrekao teške uvrede na račun selektora, igrač Čelsija je, odlukom Fudbalske federacije Francuske, izbačen iz nacionalnog tima.

Francuzi u prva dva kola nisu uspeli da postignu nijedan gol i nalaze se pred eliminacijom sa Svetskog prvenstva. 'Trikolori' su u prvom kolu remizirali sa Urugvajem (0:0), a potom je usledio i poraz od Meksika (2:0). Francuzi sada imaju samo teoretske šanse da se plasiraju u drugi krug, pošto eventualni remi Urugvaja i Meksika u trećem kolu, šalje 'trikolore' kući.

Međutim, kapiten 'trikolora' smatra da je problem nacionalnog tima mnogo veći od isključenja Anelke.

"Anelka nije problem Francuske. Naš najveći problem je izdajica u našim redovima. Moramo ga otkriti i odstraniti iz tima, jer nam on želi samo zlo. Neko iz reprezentacije daje informacije medijima i ta osoba nam sigurno ne želi ništa dobro", rekao je Evra, koji je istakao da ne zna ko bi mogao da bude izdajica.

Evra je, takođe, priznao da je morao da interveniše i spreči ozbiljan sukob između selektora Domeneka i Anelke. Kapiten je na kraju dodao i da ni u kom smislu ne opravdava postupke svog saigrača.

"To što je Anelka uradio je apsolutno neprihvatljivo", zaključio je Evra koji se sukobio sa kondicionim trenerom.

'Trikolori' odbili da treniraju

Reprezentativci Francuske odbili su u nedelju da treniraju, nakon što je na terenu došlo do žestoke svađe izmedju selektora Rajmona Domeneka i kondicionog trenera Roberta Duvema.

Posle novog skandala u nacionalnom timu, direktor reprezentacije Žan Luis Valentin je podneo ostavku na sve funkcije u Fudbalskoj federaciji Francuske, a kamp je napustio i kondicioni trener Duvem.

"Sramota me je zbog svega što se dešava u reprezentaciji i zato sam podneo neopozivu ostavku", rekao je Valentin.

Do incidenta je došlo samo par minuta nakon što je počeo trening. Domenek i Duvem su ušli u veoma žestok verbalni duel, da bi potom kondicioni trener bacio i zgazio svoju akreditaciju i napustio teren. Domenek je nakon incidenta zatrazio od igrača da nastave tening, ali su oni to odbili i otišli u autobus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu