Nova vest
Fudbal

Subota, 19.06.2010.

21:58

Grupa G: Brazil - Obala Slonovače (20:30h)

U derbiju drugog kola G grupe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi sastaju se reprezentacije Brazila i Obale Slonovače.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Taj meč se igra u nedelju od 20:30 časova na stadionu ’Elis Park’ u Johanesburgu.

Na početku nadmetanja u po mnogima najjačoj grupi nije viđen spektakularan fudbal. Brazilci su u duelu sa reprezentacijom Severne Koreje prikazali malo toga, a do trijumfa su stigli uz mnogo problema.

Sa druge strane, Obala Slonovače je remizirala protiv Portugala (0:0), u meču u kome su obe reprezentacije igrale veoma oprezno i nisu bile spremne da rizikuju.

Selektor Brazila Karlos Dunga odmeriće u nedelju snage sa svojim nekadašnjim učiteljem, Sveđaninom Svenom Goranom Eriksonom, koji mu je pre 11 godina bio trener u italijanskoj Fjorentini.

"Eriksona sam dobro upamtio iz vremena kada sam igrao za Fjorentinu. Sećam ga se kao veoma dobrog trenera koji odlično poznaje svoj posao", istakao je Dunga i dodao da je Erikson jedan od ljudi koji mnogo zna o fudbalu.

Govoreći o predstojećem rivalu na Mundijalu, Dunga je istakao da je Obala Slonovače veoma oragnizovana ekipa i dodao da će njegovi izabranici morati da budu mnogo efikasniji u odnosu na prethodni duel sa Severnom Korejom.

"Svesni smo da u sledećem meču nećemo imati mnogo šansi. Na takmičenjima kao što je Mundijal uvek morate da iskoristite prilike koje vam se ukažu", izjavio je Dunga.

"Znam da nam igrači Obale Slonovače neće dozvoliti da igramo lepršavo i atraktivno. Imaju veoma dobre fudbalere i očekujem da budu oprezni. Međutim, mi ćemo pokušati da napadnemo i da što pre postignemo gol. To neće biti lako, pošto Obala Slonovača u svakom trenutku zna šta želi", dodao je on.

Napadač koji nije dobio šansu na startu Mundijala Žulio Baptista podsetio je da su 'karioke' u prvom kolu odigrale veoma naporan meč protiv reprezentacije Severne Koreje i dodao da nikada nije lako igrati protiv ekipe koja se brani sa deset igrača.

"Očekujem da reprezentacija Obale Slonovače pokaže mnogo više želje za nadigravanjem", naglasio je Baptista.

"Moraćemo da igramo mnogo bolje nego protiv Severne Koreje u prvom kolu. To će, nadam se, biti dovoljno za pobedu i plasman u osminu finala", zaključio je njegov saigrač Robinjo.

Na dosadašnjih pet utakmica protiv afričkih selekcija Brazil nije primio nijedan gol, a u duelu sa ’slonovima’ Dungini izabranici će imati priliku da već u drugom kolu završe posao oko plasmana u osminu finala.

Selektor Obale Slonovače pohvalio je bivšeg učenika Dungu istakavši da su ga uvek impresionirali igrački kvaliteti aktuelnog selektora petostrukog svetskog prvaka.

"Dunga je uvek znao šta treba da uradi na utakmici. Bio je izvanredan u odbrani, vešto je znao da napadne protivničkog igrača", podsetio je Erikson.

Selektor Sven Goran Erikson je rekao da još ne zna da li će najbolji fudbaler Obale Slonovače Didije Drogba početi meč sa Brazilom. Napadač Čelsija je protiv Portugala odigrao poslednjeh 25 minuta sa longetom na desnoj ruci.

"Ne bi bilo iznenađenje ukoliko Drogba počne meč protiv Brazila", rekao je Erikson.

"Ako se budemo dobro branili, imamo šansu da ostvarimo dobar rezultat. Brazil je odlična ekipa i to svi znaju. Međutim i mi ćemo biti veoma motivisani i dati sve od sebe", poručio je fudbaler Obale Slonovače Emanuel Ebue.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu