Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.06.2010.

23:10

Engleska - Alžir (20.30h)

U petak od 20.30h na stadionu Grin Point u Kejptanu igraće se meč drugog kola grupe C između Engleske i Alžira.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Engleska je u prvoj rundi remizirala sa SAD-om 1:1, delom i zbog greške golmana Grina, ali selektor Fabio Kapelo ne namerava da menja čuvara mreže Vest Hema.

„Napravio je jednu grešku, ali onda je imao sjajnu odbranu u drugom poluvremenu, zadovoljan sam njime. Imali smo mnogo šansi, bilo je pozitivnih stvari, samo rezultat to nije bio“.

„Drugo poluvreme meča sa SAD-om završili smo mnogo bolje od njig jer smo bili u stanju više da trčimo. To se obično desi jer drugi timovi ne mogu da isprate naš ritam. Zato sam zaista opušten pred predstojeću utakmicu“, dodao je Kapelo.

I tradicija je na strani Engleza, pošto su u pet mečeva sa afričkim timovima zabeležili tri pobede i dva remija.

Napadač Albiona Vejn Runi nada se boljoj igri nego na premijeri.

„Imamo mnogo igrača koji mogu da postignu gol, ali ja moram da igram bolje i da postignem gol ako želimo do boljeg rezultata. Ne osećam pritisak jer tim igra dobro“, rekao je Runi, čija očekivanja možete pročitati ovde.

Kapiten Alžiraca Antar Jahija optimista je pred meč sa Englezima.

„Imamo kvalitet koji bi trebalo da pokažemo, nekoliko igrača poseduje talenat da napravi nešto značajno na terenu. Napravićemo problem Englezima. Bićemo znatno ambiciozniji napadački nego protiv Slovenaca, a takva igra više nam prija“.

Selektor Rabah Sadane bio je umereniji u najavi utakmice.

„Engleska je jedna od najboljih reprezentacija na turniru i mojim fudbalerima neće biti potrebna nikakva dodatna motivacija. Ostala su nam još dva teška meča i moramo da budemo u pravoj formi i psihološki i taktički. Protiv Engleza neće biti mnogo promena u sastavu u odnosu na prvi meč, možda jedna ili dve“.

U prvom kolu Alžirci su izgubili od Slovenije sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu