Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.06.2010.

21:58

Rehagel: "Sada se radujemo pobedi"

Selektor reprezentacije Grčke Oto Rehagel bio je vrlo zadovoljan posle pobede svog tima protiv Nigerije od 2:1 u drugom kolu Grupe B na Mundijalu.

Izvor:

Autor:

Default images

"Nismo počeli dobro, baš kao i u prvom kolu, i trebalo nam je dosta vremena da se stabilizujemo. Uspeli smo i u nastavku smo bili zaista dobri", izjavio je nemački stručnjak. "Naravno, bilo bi šteta da se vratimo kući bez osvojenog boda, tako da smo veoma zadovoljni što smo osvojili prve bodove", dodao je Rehagel posle prve istorijske pobede Grčke na Mundijalima.

"Sada se samo radujemo pobedi nad Nigerijcima. Čeka nas duel protiv Argentine, koja je svakako bolja od Grčke i biće jako teško. Argentinci su izraziti favoriti, međutim, ne kažem da nemamo šanse protiv njih. Videćemo šta će biti", zaklučio je selektor koji je sa Grčkom bio prvak Evrope pre šest godina.

Ključni trenutak na utakmici bio je kada je u 33. minutu igrač sredine terena Nigerije Sani Kaita dobio crveni karton, jer je nepotrebno udario Vasiliosa Torosidisa pored aut linije.

"Mislim da je isključenje bilo važan trenutak u utakmici. Pre tog isključenja mi smo kontrolisali igru", rekao je kapiten Nigerijaca Džozef Jobo.

Selektor Nigerije Lars Lagerbek takođe je istakao da je isključenje Kaite bio odlučujući momenat.

"Svi koji znaju nešto o fudbalu znaju da je mnogo teže dobiti utakmicu kada na ovom nivou igrate sa 10 igrača", izjavio je Lagerbek.

Strelac izjednačujućeg gola na utakmici Dimitrios Salpingidis izjavio je da je njegov tim želeo pobedu i podsetio da Grčka do sada nikada nije postigla gol na svetskim prvenstvima.

"Ne znam da li ćem proći takmičenje po grupama, ali mogu reći da ćemo odavde otići uzdignutih glava", rekao je Salpingidis.

Grčki premijer Jorgos Papandreu kasnio je na konferenciju za novinare na samitu Evropske unije u Briselu jer je želeo da do kraja gleda utakmicu svoje reprezentacije.

"Momci su nas učinili ponosnima. U trenutku kada je Grčka pod snažnim pritiskom (zbog dužničke krize), mislim da je ovo došlo kao preporod za nas", rekao je u Papandreu u Briselu.

U prvom meču drugog kola, ranije danas, Argentina je pobedila Južnu Koreju sa 4:1. U poslednjem, odlučujućem kolu, Nigerija igra protiv Južne Koreje, dok se Grčka sastaje sa Argentinom. Obe utakmice na programu su 22. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu