Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.06.2010.

15:25

Iguain het-trikom srušio Južnu Koreju

Fudbaleri Argentine ubedljivo su savladali Južnu Koreju sa 4:1 u meču drugog kola Grupe B Svetskog Prvenstva.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Junak susreta bio je napadač Real Madrida Gonzalo Iguain sa het-trikom. Argentina je povela auto-golom Ču-Jonga, a jedini pogodak za Koreju postigao je Čung-Jong.

Argentina je tako praktično obezbedila plasman u drugu fazu gde će joj protivnik biti, verovatno, drugoplasirana ekipa Grupe A.

Argentina je meč počela ofanzivno, dok se Koreja branila sa većinom igrača. Di Marija je već u prvom napadu probao da se prošeta kroz odbranu Koreje, ali je zaustavljen posle dva uspešna prolaza.

U sedmom minutu Maksi Rodrigez je poslao loptu Iguainu na desnu stranu, ali je fudbaler Real Madrida šutirao pored gola. Par minuta kasnije, Di Marija je odlično uposlio Iguaina, koji je za malo promašio loptu.

Ofanziva Argentinaca se isplatila već u 16. minutu. Mesi je sa leve strane izveo slobodan udarac, poslao je loptu u kazneni prostor, gde je Ču-Jong nespretno reagovao i kolenom savladao svog golmana sa pet metara.

Južna Koreja je odmah uzvratila preko Ki-Huna koji je šutirao tik iznad prečke. U 21. minutu Valter Samjuel se povredio pa je u igru umesto njega ušao Nikolas Burdiso. Argentina je nastavila sa napadima, a vođstvo je duplirala u 32. minutu. Tevez je stigao dvojicu Korejaca blizu kornera, oduzeo im loptu, na šta su oni uzvratili faulom. Mesi je kratko dodao loptu Maksiju, koji je centrirao u kazneni prostor. Burdiso je loptu potkačio glavom, prosledivši je do Iguaina koji je iz blizine savladao Jung Sung-Rjonga.

Do kraja poluvremena napadač Barselone Lionel Mesi je briljirao. Prvo je uposlio Teveza koji je izgubio loptu, ali je zatim as Katalonaca protrčao kroz odbranu Južne Koreje, ali je njegov pokušaj loba bio neuspešan.

Kada su svi očekivali kraj poluvremena, Demikelis je nespretno izgubio loptu od Čung-Jonga i zatim savladao Serhija Romera , najavivši tako neizvesno drugo poluvreme.

Mesi je na startu nastavka ponovo došao do kaznenog prostora Korejaca, ali Čo je uspeo da izbije loptu u korner. Nekoliko minuta kasnije Iguain promašuje sjajnu šansu posle akcije Maksija, Teveza i Di Marije.

Južna Koreja je u 57. minutu propustila idealnu priliku za izjednačenje. Čung-Jong je protrčao kroz sredinu i dodao loptu levo Jeomu. Romero je istrčao, a Jeom je loptu poslao pored stative.

Argentina je nastavila sa ofanzivom i u 77. minutu Aguero i Mesi su razmenili sjajan dupli pas. Mesi je šutirao i pogodio stativu, ali se lopta odbila ka Iguainu koji ju je bez problema ubacio u nebranjeni deo gola.

Iguain je odmah zatim propustio priliku da postigne het-trik, ali je umesto snažnog udarca poslao lob koji je golman lagano pokupio. Samo dva minuta kasnije, napadač Real Madrida je stavio tačku na svoj sjajan nastup, Mesi i Aguero su ponvoo organizovali akciju, a Iguainu nije bilo teško da pogodi suprotni ugao za 4:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu