Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.06.2010.

17:57

Defanzivna Australija pobedila Dansku

Rival Srbije na Svetskom prvenstvu, reprezentacija Australije pobedila je selekciju Danske 1:0 u prijateljskom meču.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jedini gol na stadionu „Rumsing“ pored Johanezburga postigao je Džošua Kenedi koji je u 71. minutu nadjačao Danijela Agera i šutirao pored Stivena Andersena.

Najbolju priliku za Dansku propustio je vezni igrač Kristijan Poulsen kada je njegov poluvolej zaustavio golman „sokerosa“ Mark Švarcer.

Ekipa Pima Verbeka ponovo je opravdala svoju reputaciju nemaštovitog i konzervativnog fudbala oprevdelivši se na defanzivni stil igre, mada ni Danci nisu ponudili veću kreativnost.

Oba selektora su očigledno više vodila računa o tome da izbegnu povrede svojih ključnih igrača uoči početka Mundijala.

Danci su bili mnogo konkretniji u prvom poluvremenu kada Australija bukvalno nije postojala u napadu. Ipak, Skandinavci ni jednom nisu uspeli da nadigraju zadnju liniju rivala koju su kontrolisali Lukas Nil i Krejg Mur.

Sve što su Australijanci pokušavali u ofanzivi bile su duge lopte na Kenedija kojeg su u vazhuhu lako zaustavljali Danijel Ager i Per Kroldrup.

Nekoliko izmena na poluvremenu nije značajnije uticao na tempo utakmice koji je i dalje bio obeležen Danskim posedom lopte bez većih namera da se krena na gol. I kao što to obično biva u ovakvim mečevima, odlučio ga je jedan potez Kenedija koji je nadjačao Agera u skoku te sa svega nekoliko metara lako savladao Andersena u 71. minutu.

Danski fudbaleri se nisu mnogo potrudili da dođu do izjednačenja dozvolivši Australijancima znatno veći posed lopte nego u prethodnom delu meča pa je poseldnjih 20 minuta odigrano bez ijedne gol šanse.

Najbolji igrač u ekipi „knegura“ bio je Tim Kejhil koji je sjajno odigrao u prvompoluvremenu održavavši svoj tim u životu, prodirao je u polje rivala i uzimao loptu koju je prosleđivao na svojim saigračima na krlilu koji su onda tražili centaršut u golmanski prostor.

Trener Danske Morten Olsen novi je u seriji učesnika SP u Južnoj Africi koji se žalio na oficijelnu loptu šampionata.

„Igrali smo sa nemogućom loptom, moramo da se naviknemo na to“.

Australija: Švarcer – Čiperfild (Karnej 47’), Nil, Mur (Bušamp 76), Vilkšir – Kulina, Grela (Jedinak 73’) – Brešano (Vidošić 73’), Kejhil (Holman 48’), Garsija (Valeri 48’) - Kenedi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu